Besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling: voormalige NAM locatie aan de Nulweg nabij Ter Apel, voor de realisatie en het in gebruik nemen van een tijdelijke milieustraat.

Logo Westerwolde

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat zij een besluit hebben genomen ten aanzien van de vormvrije m.e.r-beoordeling

De voorgenomen ontwikkeling valt onder categorie 18.1 van onderdeel D behorende bij het Besluit m.e.r.: de oprichting, wijziging of uitbreiding van een installatie voor de verwijdering van afval. Als drempelwaarde geldt een capaciteit van 50 ton per dag of meer. In dit geval is er sprake van een jaarlijkse afvalstroom van in totaal circa 4.000 ton, dus gemiddeld 11 ton per dag. De aanvraag ligt daarmee onder de drempelwaarden uit het Besluit m.e.r. en is daarmee niet rechtstreeks planm.e.r.‐, projectm.e.r. of m.e.r.‐beoordelingsplichtig. Uit de vormvrije m.e.r-beoordeling die ten behoeve van de voorgenomen verandering is uitgevoerd, blijkt dat er geen significante nadelige gevolgen voor het milieu zijn die het maken van een milieueffectbeoordelingsrapport dan wel milieueffectrapport rechtvaardigen. Er kan worden volstaan met de opgestelde vormvrije m.e.r.-beoordeling.

 

Ter inzage

Het besluit en bijbehorende stukken liggen gedurende zes weken na de publicatiedatum ter inzage in het gemeentehuis te Sellingen.

Bezwaar en beroep

Een vormvrij m.e.r-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb). Een dergelijke beslissing is niet zelfstandig vatbaar voor bezwaar en beroep, tenzij dit besluit een belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft. Belanghebbenden kunnen hun bezwaren tegen het besluit kenbaar maken in het kader van de wettelijke procedure ten behoeve waarvan het vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit is genomen, in dit geval de procedure voor een omgevingsvergunning beperkte milieutoets.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via (0599) 32 02 20 of via e-mail: gemeente@westerwolde.nl.

Naar boven