Besluit van 5 november 2020, nr. 2020002258, houdende verlening van bevoegdheid tot het doen van afstand en overdracht van rechten van een bij besluit van 12 december 1969 aan Shell Nederland Chemie N.V. verleende buisleidingconcessie

Op de voordracht van de Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat van 2 november 2020, nr. IenW/BSK-2020/208367, Hoofddirectie Bestuurlijke en Juridische Zaken;

Gelet op artikel 1 van de Belemmeringenwet Privaatrecht;

Hebben goedgevonden en verstaan:

ARTIKEL I

Gelet op het gestelde onder de voorwaarde 3 van artikel II van het Koninklijk Besluit van 12 december 1969, houdende verlening van een buisleidingconcessie aan Shell Nederland Chemie N.V. (12 december 1969, no. 5), gewijzigd bij Koninklijk Besluit van 4 september 1987 (4 september 1987, no. 30), wordt voor het deel van het traject tussen Terneuzen - Anna-Mariapolder (opgenomen onder nummer OZ4 71589/81 in het openbare register in depot van de Dienst voor het kadaster) aan de concessionaris de bevoegdheid verleend om van dit deel van de concessie afstand te doen en de rechten voortvloeiend uit de concessie over te dragen aan Air Liquide Industrie B.V.

ARTIKEL II

Concessionaris zendt 4 maanden na de dagtekening van dit besluit aan Onze Minister van Infrastructuur en Waterstaat een bewijs van overdracht van de buisleiding voor het deel van het traject Terneuzen - Anna-Mariapolder.

ARTIKEL III

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit wordt bekendgemaakt in de Staatscourant en zal worden uitgereikt door toezending aan Shell Nederland Chemie B.V. en Air Liquide Industrie B.V.

De gehele aanvraag en de bij het besluit behorende gewaarmerkte tekeningen en overige gewaarmerkte bijlagen kunnen worden ingezien bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), Graadt van Roggenweg 500 te Utrecht of op verzoek (digitaal) worden toegezonden.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat is gemachtigd om, zo er tegen dit besluit bezwaren worden gemaakt, namens Ons de bezwaarprocedure uit te voeren en indien de bezwaren geen aanleiding geven tot herroeping van dit besluit, namens Ons op de bezwaren te beslissen.

Onze Minister van Infrastructuur en Waterstaat is belast met de uitvoering van dit besluit.

’s-Gravenhage, 5 november 2020

Willem-Alexander

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, S. van Veldhoven-van der Meer

Mededelingen

Tegen dit besluit kan een belanghebbende binnen zes weken, te rekenen vanaf de datum van inwerkingtreding van het besluit, een bezwaarschrift indienen bij Zijne Majesteit de Koning, te richten aan de Minister van Infrastructuur en Waterstaat, p/a ILT, Postbus 16191, 2500 BD Den Haag. Het bezwaarschrift dient ondertekend te zijn en moet tenminste bevatten:

  • De naam en adres van de indiener;

  • De dagtekening;

  • Een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • Alsmede de gronden waarop het bezwaar berust.

Naar boven