Gemeente Den Helder – Kennisgeving vastgesteld uitwerkingsplan Willem Alexanderhof fase 2.0 en 3.1, te Julianadorp

Logo Den Helder

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Helder maakt, op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), bekend dat het uitwerkingsplan Willem Alexanderhof fase 2.0 en 3.1 is vastgesteld.

Plangebied

Het plangebied is gelegen aan de oostzijde van Julianadorp en betreft twee locaties. Eén locatie is ruwweg gelegen ten oosten van de Landbouwstraat, ten zuiden van het water langs de Koningin Maximalaan en ten noorden van de IJsbaan Julianadorp. De tweede locatie is ten oosten van de eerder genoemde locatie gelegen en reikt tot aan de Zuiderhaaks.

Inhoud uitwerkingsplan

Op 19 december 2011 heeft de gemeenteraad van Den Helder het bestemmingsplan 'Julianadorp Oost 2011' vastgesteld, waarmee de basis gelegd is om de nieuwe woonwijk Willem Alexanderhof te kunnen ontwikkelen. Voor een aantal delen van de nieuwe wijk Willem Alexanderhof was de concrete invulling op het moment van het opstellen van dat bestemmingsplan nog niet bekend. Om deze reden zijn voor enkele delen van het plangebied van het bestemmingsplan 'Julianadorp Oost 2011' uit te werken bestemmingen opgenomen. Voor een groot deel van de nieuwe wijk Willem Alexanderhof is inmiddels een concrete invulling bekend, waaronder voor het zuidelijke deel van uitwerkingsgebied 4 en de uitwerking van uitwerkingsgebied 1. Het uitwerkingsplan Willem Alexanderhof fase 2.0 en 3.1 voorziet in een juridisch-planologische regeling om de beoogde invulling van uitwerkingsgebied 1 en het zuidelijk deel in uitwerkingsgebied 4 mogelijk te maken. Met dit uitwerkingsplan worden 97 woningen mogelijk gemaakt.

Termijn van terinzagelegging

Het vastgestelde uitwerkingsplan Willem Alexanderhof fase 2.0 en 3.1 ligt ter inzage met ingang van zaterdag 31 oktober 2020 tot en met zaterdag 12 december 2020.

Inzien uitwerkingsplan

Het vastgestelde uitwerkingsplan en de bijbehorende stukken zijn als volgt in te zien:

• op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het IDN-nummer van het uitwerkingsplan is: NL.IMRO.0400.513UPWAHFASE232020-VST1;

• op de gemeentelijke website: www.denhelder.nl (https://www.denhelder.nl/inwoner/product/bestemmingsplan-bekijken);

• een papieren versie ligt bij het Klant Contact Centrum in het stadhuis aan de Kerkgracht 1 Den Helder op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur

Beroepsmogelijkheid

Degenen die een zienswijze op het ontwerpuitwerkingsplan hebben ingediend, en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij burgemeester en wethouders kenbaar te maken, kunnen beroep indienen.

Met ingang van de dag nadat het besluit ter inzage is gelegd, kan daartegen binnen zes weken beroep worden ingediend bij de Raad van State. Hiervoor is een griffierecht verschuldigd. Het beroepschrift dient in tweevoud te worden gezonden aan de Afdeling Bestuurs­rechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Belanghebbenden die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Vragen

Voor meer informatie wordt u vriendelijk verzocht om contact op te nemen met

de heer P. de Vries van team Omgeving, telefoonnummer: 06-47873064.

Naar boven