Gemeente Waadhoeke - ontwerp wijzigingsplan - Zweinserweg 8, Peins

Logo Waadhoeke

Burgemeester en wethouders van Waadhoeke maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening, juncto artikel 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 3 november 2020 tot en met 14 december 2020 het ontwerp wijzigingsplan Peins – Zweinserweg 8, planidentificatienummer NL.IMRO.1949.WPPeiZweinserweg8-ON01, voor een ieder ter inzage ligt bij de centrale balie van het gemeentehuis, Harlingerweg 18 te Franeker.

Een initiatiefnemer wil zijn bedrijfsbebouwing vernieuwen aan de Zweinserweg 8 in Peins. Het agrarische bedrijf dat voorheen gevestigd was op deze locatie is uitgeplaatst ten behoeve van de gebiedsontwikkeling. De locatie is verkocht met de mogelijkheid gebruik te kunnen maken van de wijzigingsbevoegdheid in het bestemmingsplan buitengebied voor functiewijziging. De bestemming van het perceel is echter nog niet afgestemd op het nieuwe gebruik. Voor de verdere ontwikkeling van het timmerbedrijf op het perceel is daarom een wijzigingsplan nodig. In de nieuwe situatie moet de bestemming aansluiten op het gebruik van de locatie als bedrijfsbestemming voor een houtmontage en onderhoudsbedrijf.

De bestemmingswijziging kan mogelijk gemaakt worden door gebruik te maken van een in het geldende bestemmingsplan opgenomen wijzigingsbevoegdheid. Artikel 3.7.10: Wijzigen ten behoeve van functieverandering. Burgemeester en Wethouders kunnen het plan wijzigen in die zin dat de bestemming 'Agrarisch' wordt gewijzigd in de bestemming 'Bedrijf'. Met voorliggende wijzigingsplan wordt hier toepassing aan gegeven.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn of haar zienswijze op het ontwerp wijzigingsplan (bij voorkeur) schriftelijk kenbaar maken bij het college van Waadhoeke, Postbus 58, 8800 AB Franeker.

 

Naar boven