Ter inzage: ontwerpbestemmingsplan “Terwispel - De Streek 24 en 26”; ontwerpbeschikking omgevingsvergunning “De Streek 26”; ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder “De Streek 26”.

Logo Opsterland

 

Wat ligt er ter inzage en voor wie en wanneer

Met ingang van donderdag 5 november 2020 ligt gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan “Terwispel – De Streek 24 en 26” (plannummer NL.IMRO.0086.14BPDeStreek24en26-0201) voor een ieder ter inzage. Eveneens ligt in dezelfde periode, ingevolge het coördinatiebesluit van de gemeente-raad van 9 december 2019 (agendapunt 12), de ontwerp omgevingsvergunning voor de bouw van een (vervangende) woning op de percelen kadastraal bekend als gemeente Gorredijk, sectie E, nummers 393 en 394 (aan de oostzijde van het pand De Streek 24 te Terwispel) en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder “De Streek 26” voor een ieder ter inzage.

 

U kunt het digitale ontwerpbestemmingsplan raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad “Bestemmingsplannen”, waarna u de mogelijkheid heeft om het plan op te roepen via het invullen van de locatie of het plannummer. Daarnaast is een afdruk van het digitale plan in te zien bij de receptie van het gemeentehuis, Hoofdstraat 82 te Beetsterzwaag. Het digitale bestemmingsplan is eveneens te raadplegen op www.opsterland.nl door middel van een link naar www.ruimtelijkeplannen.nl. De ontwerpbeschikking omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder zijn alleen in te zien via de receptie van het gemeentehuis.

 

Let op! Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. Voor het inzien van de stukken maakt u eerst een afspraak door te bellen met (0512) 386 222.

 

Strekking van het bestemmingsplan

De gemeente is benaderd door initiatiefnemers die voornemens zijn om een nieuwe woning te realiseren nabij De Streek 24 te Terwispel. Initiatiefnemers zijn daartoe met de eigenaresse van de percelen kadastraal bekend als gemeente Gorredijk, sectie E, nummers 393 en 394 (De Streek 24 te Terwispel) overeengekomen dat men een deel van deze percelen kan verwerven, teneinde een nieuw woonperceel te vormen voor de realisatie van de nieuwe woning (in de toekomst te adresseren als De Streek 26) aan de oostzijde van De Streek 24 te Terwispel. Een en ander ter vervanging van een bestaande woning op het perceel kadastraal bekend als gemeente Gorredijk, sectie E, nummer 393. Het ruimtelijke voornemen is alleen te realiseren met het vaststellen van een nieuw bestemmingsplan. Hiertoe is in opdracht van de initiatiefnemers en in samenwerking met de gemeente het bestemmings-plan “Terwispel – De Streek 24 en 26” opgesteld.

 

Strekking van de omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning heeft betrekking op de bouw van een nieuwe woning aan de oostzijde van het pand De Streek 24.

 

Strekking van het besluit hogere grenswaarde

Als gevolg van het verkeerslawaai vanaf de gebiedsontsluitingsweg De Streek is de geluidsbelasting op de beoogde bouwlocatie, op een aantal gevels van de nieuw te bouwen woning, hoger dan de wettelijke voorkeurswaarde. De overschrijding blijft echter wel binnen de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting. Om de realisatie van de woning mogelijk te maken dient er daarom een hogere waarde te worden vastgesteld.

 

Reageren?

Gedurende de termijn van ter inzageligging, kan een ieder:

- schriftelijk zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeente-raad van Opsterland, Postbus 10.000, 9244 ZP Beetsterzwaag;

- schriftelijk zijn zienswijze op het ontwerp van de omgevingsvergunning en/of het besluit

hogere waarde kenbaar maken bij het college van B&W van Opsterland, Postbus 10.000,

9244 ZP Beetsterzwaag;

- mondeling een reactie indienen bij het Team Samen Werken (na uitdrukkelijk vermelding). U

kunt hiervoor contact opnemen met het secretariaat Ruimtelijke Plannen, tel. (0512) 386 340.

 

Daarnaast kan bij het Team Samen Werken nadere informatie worden verkregen over de inhoud en achtergronden van de verschillende stukken.

 

Beetsterzwaag, 4 november 2020

Naar boven