Ontwerpbestemmingsplan ‘Correctieve herziening Nieuw-Beijerland Zuid II’ ter inzage

Logo Hoeksche Waard

Burgemeester en wethouders van gemeente Hoeksche Waard maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Correctieve herziening Nieuw-Beijerland Zuid II’ met bijbehorende stukken ter inzage wordt gelegd.

Inhoud en doel van het bestemmingsplan

Ten zuiden van de kern Nieuw-Beijerland is de nieuwbouwwijk Nieuw-Beijerland Zuid II in ontwikkeling. Voor de realisatie van de deelprojecten Akkerdreven en Damgaarde is in april 2019 het bestemmingsplan “Nieuw-Beijerland Zuid II” vastgesteld. Dit bestemmingsplan voorziet in de planologische kaders voor de realisatie van 100 woningen met bijbehorende (infrastructurele) voorzieningen. In november 2019 is door de gemeenteraad voor een aantal kernen een geactualiseerd bestemmingsplan vastgesteld: het bestemmingsplan “Kernen Korendijk 2018”. In dit bestemmingsplan is de bestemming voor een deel (voornamelijk park Zuidrand) van de deelprojecten Akkerdreven en Damgaarde onbedoeld weer gewijzigd in ‘Agrarisch – 1’. Met deze correctieve herziening herstellen we dit. Er zijn dus geen wijzigingen ten opzichte van het eerder vastgestelde bestemming ‘Nieuw-Beijerland Zuid II’.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met alle bijlagen kunt u met ingang van 31 oktober tot en met 11 december 2020 bekijken op de website www.ruimtelijkeplannen.nl (onder de IMRO-code NL.IMRO.1963.BPNBZuidIINB20-ON01).

Indienen zienswijzen

Iedereen kan een zienswijze (bij voorkeur schriftelijk) indienen tijdens de periode dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt.

Schriftelijke zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan kunt u indienen bij:

Raad van de gemeente Hoeksche Waard

Postbus 2003

3260 EA Oud-Beijerland

onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Correctieve herziening Nieuw-Beijerland Zuid II’.

Vragen?

Wilt u het bestemmingsplan liever in het gemeentehuis of een servicepunt inzien of heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met Misja Maes team Omgeving, bereikbaar via telefoonnummer 14 0186.

Naar boven