Gemeente Uden - vaststelling bestemmingsplan - De Ruiter, beeldkwaliteitsplan De Ruiter en Besluit hogere grenswaarde De Ruiter

Logo Uden

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 17 september 2020 het bestemmingsplan “De Ruiter” gewijzigd heeft vastgesteld.

Daarnaast heeft de raad gelijktijdig het beeldkwaliteitsplan “De Ruiter” vastgesteld.

Verder heeft het college op 21 juli 2020 het Besluit hogere grenswaarde voor het bestemmingsplan “De Ruiter” vastgesteld.

Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan “De Ruiter”

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “De Ruiter” bevat de juridisch-planologische regeling voor de realisatie van maximaal 165 woningen. Dit plangebied ligt in het zuidwesten van Uden. Daarnaast worden een tweetal percelen aan de Duifhuizerweg (nummers 24 en 29) bij dit plan betrokken teneinde het houden van geiten aldaar planologisch uit te sluiten om mogelijke gezondheidsrisico’s in de toekomst te voorkomen.

In de toelichting van het bestemmingsplan is een overzicht opgenomen van de wijzigingen van het vastgestelde bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan zoals dat ter inzage heeft gelegen.

Beeldkwaliteitsplan

Voor hetzelfde plangebied is, aanvullend op de regels van het bestemmingsplan, een

beeldkwaliteitsplan opgesteld. Het beeldkwaliteitsplan bevat gebiedsgerichte welstandscriteria,

waaraan aanvragen om omgevingsvergunning voor het bouwen zullen worden getoetst. Het

beeldkwaliteitsplan geeft in woord en beeld de uitgangspunten weer voor de tedenbouwkundige en architectonische vormgeving van het plangebied en zal het toetsingskader voor de welstandcommissie worden. Het beeldkwaliteitsplan fungeert als aanvulling op en maakt onderdeel uit van de gemeentelijke welstandsnota.

Besluit hogere waarden Wet geluidhinder

Het bestemmingsplan maakt een Besluit vaststelling hogere grenswaarden, als bedoeld in de Wet geluidhinder, noodzakelijk vanwege wegverkeerslawaai. Burgemeester en wethouders hebben dit besluit genomen op 21 juli 2020.

Inzien

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het Besluit vaststelling hogere waarden liggen, met alle bijbehorende stukken, vanaf vrijdag 30 oktober 2020 gedurende zes weken ter inzage tijdens de openingstijden bij de centrale balie van de afdeling Publiekszaken in het Gemeentehuis, Markt 145 te Uden. De documenten zijn ook digitaal raadpleegbaar via de website van de gemeente Uden, via www.uden.nl, onder inwoners, bouwen en verbouwen, bestemmingsplannen. Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl, via NL.lMRO.0856.BPDeRuiter-VA01.

Instellen beroep

De termijn voor het indienen van een beroepschrift tegen het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘’De Ruiter” en het Besluit hogere grenswaarde “De Ruiter” bedraagt zes weken en gaat in op 31 oktober 2020.

Gedurende deze beroepstermijn kan een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan dan wel het ontwerp Besluit vaststelling hogere waarden kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende, die redelijkerwijs niet kan worden verweten met betrekking tot het ontwerp bestemmingsplan en/of het ontwerp hogere waarden geen dan wel niet tijdig een zienswijze te hebben ingebracht tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en/of het Besluit vaststelling hogere grenswaarden, beroep instellen.

Het beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van (het onderdeel van) het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden.

Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Hiervoor dient u wel te beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op de genoemde site van de Raad van State staan de exacte voorwaarden vermeld.

Tegen het vastgestelde beeldkwaliteitsplan “De Ruiter” staat geen bezwaar en beroep open.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan en het Besluit hogere grenswaarden treden in werking daags na het aflopen van de beroepstermijn.

Voorlopige voorziening

Om de werking van het bestemmingsplan of het Besluit vaststelling hogere grenswaarden te schorsen, kan een belanghebbende tijdens de inzagetermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Tevens moet het spoedeisende belang worden aangegeven. Ook aan een verzoek om een voorlopige voorziening zijn griffiekosten verbonden.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de behandelende ambtenaar, bereikbaar op telefoonnummer 14 0413.

Uden, 29 oktober 2020.

Burgemeester en wethouders van Uden

de secretaris

drs. D. van Deurzen

de burgemeester

drs. H.A.G. Hellegers

 

Naar boven