Gemeente Nijkerk – Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Het Spaanse Leger 2020

Logo Nijkerk

 

Burgemeester en wethouders van Nijkerk maken in verband met het bepaalde in artikel 3.8, derde lid van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de raad van de gemeente Nijkerk bij besluit van 15 oktober 2020 het bestemmingsplan Het Spaanse Leger 2020 gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan maakt de realisatie van maximaal 325 woningen in het gebied Het Spaanse Leger in Nijkerk planologisch mogelijk. Het plan legt ook de bestaande planologische situatie voor niet tot ontwikkeling te brengen gronden opnieuw vast, teneinde met een eenduidig planologisch regime voor het gebied (ingeklemd tussen Amersfoortseweg, Barneveldseweg en spoorlijn Amersfoort-Zwolle in Nijkerk) te kunnen werken.

Inzage

Het vaststellingsbesluit en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 29 oktober 2020 zes weken ter inzage.

Het vaststellingsbesluit en de vastgestelde stukken zijn digitaal te raadplegen via de site www.ruimtelijkeplannen.nl via de link http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0267.BP0159-0002http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0267.BP0159-0002 en via www.nijkerk.eu/ter-inzage.

De stukken zijn in te zien in het stadhuis, Kolkstraat 27 te Nijkerk, uitsluitend op afspraak. Dit kan bij voorkeur via https://afspraak.nijkerk.eu of via telefoonnummer 14-033.

Beroep

Vanaf de dag van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld door een ieder die een zienswijze heeft ingediend, redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdens de ter inzage legging van het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze in te dienen dan wel beroep wil instellen tegen een bij de vaststelling aangebrachte wijziging.

Op het bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Deze afdeling beperkt het beroepsrecht en stelt striktere eisen aan het beroepschrift. Dit brengt onder meer met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en dat deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Pro forma ingediende beroepen zijn niet toegestaan. In het beroepschrift moet worden vermeld dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Volgens de wettelijke regels bevat het beroepschrift ten minste: de dagtekening, uw naam, adres en handtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht (zo mogelijk met een kopie daarvan); de gronden van het beroep. Verder zendt u een kopie mee van de zienswijze die u tegen het ontwerpbesluit hebt ingediend, of u geeft een toelichting waarom u niet in de gelegenheid was een zienswijze in te dienen.

Een beroepschrift heeft geen schorsende werking; dat betekent dat het besluit na afloop van de beroepstermijn in werking treedt en kan worden uitgevoerd. Als u een direct en spoedeisend belang hebt om dat te voorkomen, kunt u binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit wordt van rechtswege geschorst totdat op dit verzoek is beslist.

Uw beroepschrift of verzoek om voorlopige voorziening adresseert u als volgt:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Met uw elektronische handtekening (DigiD) kunt u digitaal een beroepschrift indienen via http://digitaalloket.raadvanstate.nl.

 

Nijkerk, 28 oktober 2020

 

Naar boven