Gemeente Maastricht, tervisielegging van het besluit hogere waarden Wet geluidhinder ‘Lourdesplein’

Logo Maastricht

Burgemeester en wethouders van Maastricht maken bekend, dat zij op grond van de Wet geluidhinder Hogere Waarden hebben vastgesteld ten behoeve van het bestemmingsplan “Lourdesplein. Het besluit is genomen op 19 oktober 2020 en heeft als referentienummer 2020-18199.

Informatie over het bestemmingsplan en de hogere waarden Wet geluidhinder

In de wijk Witte Vrouwenveld in Maastricht bestaat het voornemen om maximaal 31 woningen te realiseren. Om dit mogelijk te maken is het bestemmingsplan ‘Lourdesplein’ in procedure gebracht. Het plangebied ligt binnen de geluidzone van de Parklaan (Groene Loper) en er is een onderzoekplicht naar de geluidbelasting op de gevel van de nieuw te realiseren geluidgevoelige objecten, de grondgebonden woningen en appartementen. Uit het akoestisch onderzoek, dat is uitgevoerd in het kader van de ontwikkeling van het plangebied, is gebleken dat voor 8 appartementen en 2 grondgebonden woningen de voorkeursgrenswaarden voor wegverkeerlawaai worden overschreden. Het ontwerpbesluit hogere Waarde Wet geluidhinder heeft gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter visie gelegen. Over het bestemmingsplan ‘Lourdesplein’ wordt in een later stadium een besluit genomen.

Inzien

Met ingang van donderdag 29 oktober tot en met donderdag 10 december 2020 ligt het besluit hogere waarde Wet geluidhinder ter inzage aan het gemeenteloket, Maastricht.

Het besluit en de bijbehorende stukken zijn digitaal in te zien als bijlagen bij deze bekendmaking.

Vanwege Corona-maatregelen is het GemeenteLoket tot 1 januari 2021 beperkt toegankelijk. Wij adviseren u daarom om de stukken online in te zien. Kom alleen naar het GemeenteLoket als online inzien van de stukken voor u niet mogelijk is. Maak dan wel eerst een afspraak. Dat kan digitaal via https://gemeentemaastricht.nl/bouwen-en-verbouwen/inzage-bestemmingsplan of telefonisch via 14 043.

Indienen van beroep

De beroepstermijn vangt een dag na de terinzagelegging aan. Binnen de beroepstermijn –van vrijdag 30 oktober 2020 tot en met donderdag 10 december 2020- kunnen uitsluitend belanghebbenden beroep instellen die redelijkerwijs niet kunnen worden verweten dat zij niet tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht.

Gelijktijdig met het instellen van beroep kan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening worden gedaan.

U kunt uw beroepschrift/verzoek om voorlopige voorziening voorzien van naam en adres van de indiener, de dagtekening, ondertekening en een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State op een van de volgende wijzen:

Per post gericht aan de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage;

Meer informatie over het indienen van beroep of voorlopige voorziening treft u aan op de volgende website:

https://www.raadvanstate.nl/bestuursrechtspraak/hoger-beroep/

Inwerkingtreding

De dag na bekendmaking treedt het besluit in werking, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Dan treedt het besluit niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

 

Maastricht, 28 oktober 2020

Burgemeester en wethouders van Maastricht,

De Secretaris, R.E.C. Kleijnen

De Burgemeester, J.M. Penn-te Strake

 

Naar boven