Gemeente Landgraaf - Ontwerp bestemmingsplan "Mensheggerweg 35 te Landgraaf"

Logo Landgraaf

 

Vooraankondiging

In overeenstemming met artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van Landgraaf kennis van het voornemen om een bestemmingsplan voor te bereiden. Het betreft een nieuw bestemmingsplan ter plaatse van het adres Mensheggerweg 35 te Landgraaf. Het voornemen bestaat om ter plaatse een groter bijgebouwenvlak toe te staan bij de bestaande woning en de bestemmingen Wonen en Natuur opnieuw te begrenzen zodat deze beter op elkaar worden afgestemd. Om dat mogelijk te maken, is een nieuw bestemmingsplan opgesteld.

 

Geen vooroverleg of inspraak

Er vindt geen vooroverleg plaats met betrokken instanties op grond van artikel 3.1.1 Bro omdat geen belangen van betrokken instanties in het geding zijn, gelet op de schaal van dit bestemmingsplan en de in het bestemmingsplan te bieden bouw- en gebruiksmogelijkheden. Er wordt ook geen gelegenheid geboden voor inspraak op grond van de gemeentelijke Inspraakverordening. Thans wordt direct overgegaan tot het ter inzage leggen van een ontwerp bestemmingsplan.

 

Ter inzage legging

Ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening maken Burgemeester en Wethouders bekend dat het ontwerp van het bestemmingsplan “Mensheggerweg 35 te Landgraaf” (NL.IMRO.0882.BPMENSHEGGERWEG35-ON01) voor een ieder ter inzage ligt. Het ontwerp bestemmingsplan ligt met de bijbehorende stukken met ingang van donderdag 30 januari 2020 tot en met woensdag 11 maart 2020 tijdens de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage bij het Klant Contact Centrum. U kunt het ontwerp bestemmingsplan ook digitaal raadplegen via de gemeentelijke viewer, te vinden op de website www.landgraaf.nl, onder de rubriek Bestuur en Organisatie > Officiële publicaties > Ruimtelijke plannen, alsmede via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl onder gebruikmaking van het planidentificatienummer: NL.IMRO.0882.BPMENSHEGGERWEG35-ON01.

 

Mogelijkheid zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde periode van ter inzage legging kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze op het ontwerp bestemmingsplan indienen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingediend ter attentie van de gemeenteraad van Landgraaf, Postbus 31000, 6370 AA te Landgraaf. Wenst u liever mondeling uw zienswijze in te dienen, dan dient u hiertoe (ruim) binnen de bovengenoemde termijn een afspraak te maken met het secretariaat van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Grondzaken, via tel. 14 045.

 

Naar boven