Ontwerp bestemmingsplan ‘Buitengebied, herziening Scheidingsweg 1, Wilgendijk 4 en 4a en Oude Papendijk ongenummerd’

Logo Oost Gelre

Burgemeester en wethouders van Oost Gelre maken bekend dat met ingang van 30 oktober 2020 voor een termijn van 6 weken, dus tot en met 10 december 2020, voor iedereen ter inzage ligt (conform artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening) het ontwerp bestemmingsplan ‘Buitengebied, herziening Scheidingsweg 1, Wilgendijk 4 en 4a en Oude Papendijk ongenummerd’.

Bestemmingsplan

Deze herziening betreft 3 verschillende locaties.

Nabij Scheidingsweg 1 te Lievelde: Op dit perceel wordt een nieuwe woning ten oosten van de bestaande woning aan de Scheidingsweg 1 toegevoegd.

Oude Papendijk ongenummerd te Groenlo: De nooit gerealiseerde woonbestemming wordt omgezet naar agrarisch.

Wilgendijk 4 en 4a te Zieuwent: De woning is in het verleden al gesplitst (zowel feitelijk als kadastraal). Deze splitsing wordt met dit bestemmingsplan geformaliseerd.

Daarnaast wordt aan de Wilgendijk 4en 4a voldoende stalruimte gesloopt om in aanmerking te komen voor een zogenaamde rood-voor-rood woning. De eigenaren willen deze woning niet op hun eigen erf realiseren. Zij hebben daarom met de eigenaren van het perceel aan de Scheidingsweg 1 afgesproken dat de woning daar gerealiseerd mag worden.

Voor een dergelijke ontwikkeling dient op grond van de Wet ruimtelijke ordening tegelijk met het bestemmingsplan een exploitatieplan te worden vastgesteld, tenzij de economische uitvoerbaarheid anderszins door middel van een exploitatieovereenkomst is verzekerd. De initiatiefnemer zal met de gemeente een overeenkomst afsluiten.

Inzage

Het ontwerp bestemmingsplan kan worden ingezien bij de centrale balie van het gemeentehuis, Varsseveldseweg 2 te Lichtenvoorde. U kunt het bestemmingsplan ook in de centrale hal digitaal raadplegen of rechtstreeks op de nationale website RO-plannen (www.ruimtelijkeplannen.nl). Daarnaast kunt u de planbestanden vinden op de website http://ruimtelijkeplannen.oostgelre.nl. Het digitale kenmerk van het plan is “NL.IMRO.1586.BPBUI2021-OW01”.

Zienswijze

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder schriftelijk, dan wel mondeling (op afspraak via nummer 0544-393481), en gemotiveerd zijn zienswijze op het ontwerp bestemmingsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van Oost Gelre, postbus 17, 7130 AA Lichtenvoorde.

 

Naar boven