Wijzigingsplan Gaestdyk 21 – Tjerkgaast

Logo De Fryske Marren

Met ingang van 30 oktober 2020 ligt gedurende 6 weken het vastgestelde wijzigingsplan Gaestdyk 21 Tjerkgaast met de bijbehorende stukken ter inzage.

 

Plangebied

Het plangebied ligt in het buitengebied van de gemeente de Fryske Marren, ten noorden van de kern Tjerkgaast. Het perceel staat kadastraal bekend als gemeente Langweer, sectie K, nummers 581 en 1172.

 

Doel

Het wijzigingsplan beoogt een wijziging van de vorm van het bouwblok. De totale oppervlakte van het bouwblok wordt niet vergroot. Hierdoor kan op de gewenste locatie een werktuigenloods worden gerealiseerd. Deze werktuigenloods wordt landschappelijk ingepast.

 

Waar ter inzage

Het wijzigingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien bij de centrale balie van het gemeentehuis Herema State 1 te Joure en de servicepunten Dubbelstraat 11 te Balk en Vissersburen 88 te Lemmer.

Het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken is ook te raadplegen via de gemeentelijke website www.defryskemarren.nl. Verder is het plan te raadplegen via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. De planid is NL.IMRO.1940.BWTJE19GAESTDYK21-VA01.

 

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:

Een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen.

Ook bestaat de mogelijkheid om, naast het instellen van beroep, een verzoek te richten tot de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) om een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

 

Inwerkingtreding

Het wijzigingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het wijzigingsplan niet eerder in werking dan nadat op dit verzoek is beslist.

 

Vragen?

Voor meer informatie kunt u op werkdagen contact opnemen met één van de medewerkers van de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving via telefoonnummer 14 05 14.

 

Joure, 28 oktober 2020

 

Burgemeester en wethouders van De Fryske Marren,

 

Naar boven