Vastgesteld bestemmingsplan “Herziening Raadhuisstraat 31-33 Lichtenvoorde en Lichtenvoordseweg 85 Groenlo”, besluit tot vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder en vastgesteld ‘Beeldkwaliteitsplan Raadhuishof & plan Lichtenvoordseweg (voormalig nutsgebouw)’.

Logo Oost Gelre

Met ingang van 30 oktober 2020 ligt voor een termijn van 6 weken, dus tot en met 10 december 2020, voor iedereen op afspraak ter inzage (conform artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening) het vastgestelde bestemmingsplan, het vastgestelde beeldkwaliteitsplan alsmede het bijbehorende besluit hogere grenswaarden geluid.

Bestemmingsplan

In dit bestemmingsplan wordt de bestemming van de locatie Raadhuisstraat 31-33 aangepast vanwege een andere stedenbouwkundige opzet van deze locatie voor maximaal 8 woningen. Op de locatie Lichtenvoordseweg 85 Groenlo wordt daarnaast de bestemming gewijzigd in wonen, waardoor twee woningen kunnen worden gerealiseerd.

Voor ontwikkelingen van deze omvang, dient op grond van de Wet ruimtelijke ordening tegelijk met het bestemmingsplan een exploitatieplan te worden vastgesteld, tenzij de economische uitvoerbaarheid anderszins door middel van een exploitatieovereenkomst is verzekerd. De initiatiefnemer heeft met de gemeente een overeenkomst gesloten.

Besluit tot vaststelling hogere grenswaarde (Wet geluidhinder)

Om de bouw van een tweetal woningen op de locatie Raadhuisstraat 31-33 Lichtenvoorde mogelijk te maken is het nodig om zogenaamde hogere grenswaarden Wet geluidhinder vast te stellen. Het verzoek tot vaststelling ingevolge artikel 110a van de Wet geluidhinder van hogere waarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting ten behoeve van het bestemmingsplan ‘Herziening Raadhuisstraat 31-33 Lichtenvoorde en Lichtenvoordseweg 85 Groenlo’ betreft de hogere waarden geluid ten gevolge van het verkeer op de aangrenzende wegen Zieuwentseweg/Raadhuisstraat.

Beeldkwaliteitsplan

Ook het ‘Beeldkwaliteitsplan Raadhuishof & plan Lichtenvoordseweg (voormalig nutsgebouw)’ ligt met ingang van 30 oktober 2020 voor iedereen ter inzage. Dit beeldkwaliteitsplan is in samenhang met het bestemmingsplan opgesteld voor de locaties Raadhuisstraat 31-33 Lichtenvoorde en Lichtenvoordseweg 85 Groenlo en vormt het toetsingskader voor nieuwe bouwaanvragen voor deze locaties.

Inzage en beroep

Het bestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan en het besluit hogere grenswaarden geluid kan op afspraak van 30 oktober tot en met 10 december 2020 worden ingezien bij de centrale balie van het gemeentehuis, Varsseveldseweg 2 te Lichtenvoorde. Ook kunt u het plan digitaal raadplegen via de gemeentelijke website www.oostgelre.nl of rechtstreeks op de nationale website RO-plannen (www.ruimtelijkeplannen.nl). Daarnaast kunt u het planbestand vinden op de website http://ruimtelijkeplannen.oostgelre.nl. Het plan heeft het plannummer NL.IMRO.1586.BPLIC208-VG01.

Om een afspraak te maken om de stukken in te zien, kunt u contact opnemen met de gemeente Oost Gelre via telefoonnummer (0544) 39 35 35. U kunt ook een mail sturen naar RO@oostgelre.nl.

Uitsluitend belanghebbenden die tijdig zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere grenswaarden kenbaar hebben gemaakt of kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest zienswijzen kenbaar te maken, kunnen binnen bovengenoemde termijn van terinzagelegging tegen het besluit tot vaststelling van dat bestemmingsplan en/of tegen het vaststellingsbesluit hogere grenswaarden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Naar boven