Gemeente Waadhoeke - vaststelling bestemmingsplan - Franeker - Linthorst Homanstraat 50

Logo Waadhoeke

Burgemeester en wethouders van Waadhoeke maken bekend dat de gemeenteraad van Waadhoeke op 24 september 2020 het bestemmingsplan “Franeker - Linthorst Homanstraat 50” ambtshalve gewijzigd heeft vastgesteld. Het betreft geen inhoudelijke wijziging. De wijziging betreft een abusievelijk geplaatste tekst die als volgt is hersteld:

  • -

    de in de bestemmingsregels de gekoppelde regeling van de functieaanduiding 'garagebox' is geschrapt uit de bestemmingsomschrijving 'Verkeer';

  • -

    de gekoppelde regeling van de functieaanduiding 'garagebox' is in de regels toegevoegd aan de bestemmingsomschrijving van de bestemming 'Wonen-2';

Plangebied

Aan de Linthorst Homanstraat 50 in Franeker is een pand aanwezig waarin een autodealer was gevestigd. Dit pand bevindt zich op een prominente plek gezien vanaf de rondweg aan de entree/toegangsweg van de wijk Schalsumerplan. Inmiddels staat deze voormalige Ford garage leeg sinds oktober 2018, waardoor de locatie niet meer als zodanig in gebruik is. Een lokale ondernemer (Van Marrum Projectontwikkeling BV) heeft het voornemen om de bebouwing te slopen en de locatie te herontwikkelen tot woonlocatie . Het plan omvat de bouw van een appartementencomplex bestaand uit vier lagen met kap. In totaal kent het appartementencomplex twaalf koopappartementen.

Heeft u vragen?

Voor algemene informatie over het bestemmingsplan kunt u bellen met de afdeling Omgeving (0517 380380). Dit kan op werkdagen tussen 8:30 en 17:00 uur.

U kunt het bestemmingsplan bekijken

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan alleen op afspraak met ingang van 29 oktober 2020 bekijken bij de informatiebalie van het gemeentehuis in Franeker, op werkdagen. Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen, via de website www.ruimtelijkeplannen.nl 

Het planidentificatienummer is NL.IMRO.1949.BPFraLinHomanstr50-VAS1 .

Bent u het niet eens met het bestemmingsplan?

U kunt in beroep gaan tegen het bestemmingsplan. Vanaf 29 oktober 2020 loopt de beroepstermijn tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Beroep indienen kan binnen zes weken tot en met 9 december 2020. U kunt alleen in beroep gaan als:

  • -

    u een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebt ingediend;

  • -

    u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest binnen de gestelde termijn een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan in te dienen;

  • -

    én u belanghebbende bent. U bent belanghebbende als uw belang rechtstreeks bij het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan is betrokken. Of u belanghebbende bent wordt getoetst aan de wet.

U stuurt uw beroepschrift naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. In uw beroepschrift staat in ieder geval uw naam en adres, de datum, de naam van het bestemmingsplan waar u het niet mee eens bent en waarom u het niet eens bent met het bestemmingsplan. U moet het beroepschrift ook ondertekenen.

Wilt u dat het bestemmingsplan niet meteen ingaat?

Dan kunt u om een ‘voorlopige voorziening’ vragen bij de Raad van State. Dat kan alleen als u al een beroepschrift heeft ingediend en er sprake is van spoed. Een voorlopige voorziening vraagt u aan bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het bestemmingsplan treedt zes weken na deze bekendmaking in werking. Is er binnen deze termijn een voorlopige voorziening aangevraagd? Dan moet de Raad van State hierover eerst een uitspraak doen. Het bestemmingsplan treedt dan pas na deze uitspraak in werking.

Franeker, 28 oktober 2020

Naar boven