Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan Roderweg 33-35 en ongenummerd te Liempde

Logo Boxtel

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Boxtel maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van 29 oktober 2020 gedurende zes weken het volgende ter inzage ligt:

- het ontwerpbestemmingsplan ‘Roderweg 33-35 en ongenummerd’;

- een zakelijke omschrijving van de anterieure overeenkomst.

 

Ontwerpbestemmingsplan

Tegen het in 2013 vastgestelde bestemmingsplan ‘Liempde’ is ten aanzien van de afstandseisen van het verkooppunt-LPG beroep ingesteld. In een uitspraak van de Raad van State van 27 mei 2015 is dit beroep gegrond bevonden. De verkoop van LPG is inmiddels beëindigd. Met dit bestemmingsplan wordt de feitelijke situatie in overeenstemming gebracht met de uitspraak van de Raad van State door onder andere de veiligheidscontour op het perceel en de aangrenzende percelen op te heffen. Daarnaast maakt het bestemmingsplan ook de realisatie van een vrijstaande woning mogelijk op het perceel met kadastraal nummer B-3285.

 

Anterieure overeenkomst (zakelijke omschrijving)

Artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening geeft aan dat het verhaal van kosten over de in het plan of in de vergunning begrepen gronden verzekerd dient te zijn. Tussen de gemeente en initiatiefnemer is een zogeheten anterieure overeenkomst ex artikel 6.24, lid 1, Wro gesloten voor het perceel kadastraal bekend als gemeente Boxtel, sectie B, nummer 3285. In de overeenkomst zijn onder andere afspraken gemaakt over kostenverhaal in verband met de plannen van initiatiefnemer tot ontwikkeling van het perceel.

 

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Roderweg 33-35 en ongenummerd’ is vanaf donderdag 29 oktober 2020 tot en met woensdag 9 december 2020 gedurende de wettelijke termijn van zes weken digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl onder nummer NL.IMRO.0757.BP07Roderw3335-OTW1.

 

De stukken liggen ook in kopie ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, ingang Markt. Het gemeentehuis is geopend op maandag t/m woensdag van 8:30 tot 17:00 uur, donderdag van 8:30 tot 19:30 uur en op vrijdag van 8:30 tot 12:30 uur. Raadpleeg www.boxtel.nl voor de actuele openingstijden.

Zienswijzen

Tot en met woensdag 9 december 2020 kan iedereen zienswijzen indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad van de gemeente Boxtel, Postbus 10.000, 5280 DA Boxtel.

 

Voor het eventueel indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar van de gemeente Boxtel. U wordt verzocht om uiterlijk 14 dagen vóór afloop van de inzagetermijn hiervoor een afspraak te maken.

 

Informatie

Indien u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met mevrouw Vugts-Xia van team Ruimtelijke Ontwikkeling. Telefonisch te bereiken via het algemene nummer 0411-65 59 11 en per e-mail op s.xia@mijngemeentedichtbij.nl .

 

Boxtel, 28 oktober 2020

 

Burgemeester en wethouders van Boxtel,

De secretaris, De burgemeester,

A. Kraal R.S van Meygaarden

 

 

Naar boven