Vastgesteld Bestemmingsplan Reparatieplan bestemmingsplan Goingarijp 2020, gemeente De Fryske Marren

Logo De Fryske Marren

 

Met ingang van 30 oktober 2020 ligt gedurende 6 weken het op 7 oktober 2020 door de gemeenteraad van De Fryske Marren vastgestelde bestemmingsplan Reparatieplan bestemmingsplan Goingarijp 2020 voor iedereen inzage.

Doel

Voorliggend reparatieplan vloeit voort uit de uitspraak van de Raad van State van 14 augustus 2019 om tot een nieuw besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Goingarijp 2016 te komen voor de gronden die waren voorzien van de bestemming ‘Recreatie-Verblijfsrecreatie 1’. Het gaat om het zomerhuizengebied met de bestemming ‘Recreatie-Verblijfsrecreatie 1’, voornamelijk aan de westzijde van het dorp tegen de oever van de Goingarijpster Poelen en enkele verspreid liggende zomerhuizen met de bestemming ‘Recreatie-Verblijfsrecreatie 1’

Artikel 8 ‘Recreatie-Verblijfsrecreatie 1’ is zodanig opgezet dat bij een maximale benutting van de bouwregels het zomerhuis met bijbehorende bouwwerken maximaal 120 m2 mag zijn .

Tevens is artikel 8.3 ‘Afwijken van de bouwregels’ verwijderd.

Waar ter inzage

Het bestemmingsplan Reparatieplan bestemmingsplan Goingarijp 2020 kunt u inzien bij:

• de centrale balie van het gemeentehuis Herema State 1 te Joure

• het servicepunt te Balk (Dubbelstraat 1)

• het servicepunt te Lemmer (Vissersburen 88).

Daarnaast is informatie over het plan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken te raadplegen via de gemeentelijke website www.defryskemarren.nl. Het bestemmingsplan zelf is digitaal te raadplegen op www.ruimtelijke plannen.nl, de planid is NL.IMRO.1940.BPGOI20GOINGARIJP-VA03.

 

Beroep

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die bij dit reparatieplan ten opzichte van de eerdere vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

 

 

Vragen?

Voor meer informatie kunt u op werkdagen contact opnemen met één van de medewerkers van de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling via telefoonnummer 14 05 14.

Naar boven