Vooraankondiging en inspraakprocedure bestemmingsplan ‘Meppel - Centrumschil, herziening Prins Hendrikkade’

Logo Meppel

 

In overeenstemming met artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening geven burgemeester en wethouders van Meppel kennis dat zij een nieuw bestemmingsplan voorbereiden voor de ontwikkeling van 12 woningen aan de Prins Hendrikstraat. Het voorontwerp bestemmingsplan wordt ter inzage gelegd conform de gemeentelijke inspraakverordening.

 

Het plangebied

Het plangebied ligt aan de prins Hendrikkade aan de noordzijde van de Schuttevaerhaven.

 

Het plan

Met het nieuwe bestemmingsplan ‘Meppel - Centrumschil, herziening Prins Hendrikkade’ wordt de bouw van 12 woningen mogelijk gemaakt inclusief bijbehorende parkeerplaatsen en openbare voorzieningen. Het voormalige bedrijfsterrein ligt al enige tijd braak.

 

Inzien

Het voorontwerp bestemmingsplan ‘Meppel - Centrumschil, herziening Prins Hendrikkade’ (verbeelding, regels en toelichting) ligt ter inzage van 30 januari 2020 t/m 11 maart 2020 in het Stadhuis, Grote Oever 26 Meppel (voor actuele openingstijden zie www.meppel.nl). Tevens is het voorontwerp bestemmingsplan digitaal via www.ruimtelijkeplannen.nl en www.meppel.nl/bestemmingsplannen in te zien.

 

Inspraak

Gedurende de periode van terinzagelegging kunt u op grond van de gemeentelijke inspraakverordening een inspraakreactie indienen bij Burgemeester & Wethouders, Postbus 501, 7940 AM Meppel. Tevens bestaat de mogelijkheid een mondelinge zienswijze in te dienen. Hiervoor kunt u contact opnemen met het loket Bouwen & Wonen via telefoon 14 0522.

 

Meppel, 29 januari 2020

Burgemeester en Wethouders van Meppel.

Naar boven