Ontwerpbestemmingsplan “Weesperwerf” en ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder bestemmingsplan “Weesperwerf”

Logo Weesp

Burgemeester en wethouders van gemeente Weesp maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 110c van de Wet geluidhinder het volgende bekend. Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 20 oktober 2020 het ontwerpbestemmingsplan “Weesperwerf” en het bijbehorende ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden zoals bedoeld in de Wet geluidhinder vrijgegeven voor terinzagelegging.

Ontwerpbestemmingsplan

Het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan “Weesperwerf” wordt begrensd door het spoortraject Almere/Hilversum-Amsterdam aan de westzijde, de Vecht en het Nesland aan de zuidzijde, de Nijverheidslaan aan de oostzijde en de woningen aan de Korte Muiderweg aan de noordzijde. Het bestemmingsplan maakt de bouw van 115 woningen mogelijk. Er worden 30 studio's in het betaalbare huursegment, 10 grondgebonden eengezinswoningen in het middeldure huursegment, 11 grondgebonden eengezinswoningen in de vrije sector huur en 64 grondgebonden eengezinswoningen in de vrije sector koop gerealiseerd.

Ontwerpbesluit hogere waarden

De voorkeurswaarden voor geluid ten gevolge van de Korte Muiderweg, de Stationsweg en het Spoor, zoals aangegeven in de Wet geluidhinder worden binnen het plangebied overschreden. Omdat geluidsreducerende maatregelen aan de bron, in het overdrachtsgebied of aan de ontvangstzijde onvoldoende doeltreffend dan wel bezwaarlijk zijn, is het noodzakelijk om hogere waarden vast te stellen.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende stukken en het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder bestemmingsplan “Weesperwerf” liggen met ingang van donderdag 29 oktober 2020 gedurende zes weken ter inzage op het stadskantoor Weesp, Nieuwstad 70A te Weesp. In verband met Covid-19 zijn er aangepaste openingstijden, zie www.weesp.nl.

Het ontwerpbestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl onder planid: NL.IMRO.0457.BPBT01Weesperwerf-on01.

Zienswijzen ontwerpbestemmingsplan

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Weesp, naar keuze schriftelijk (waar de voorkeur naar uitgaat) of mondeling, met vermelding van het onderwerp: “zienswijze ontwerpbestemmingsplan Weesperwerf”. Schriftelijke zienswijzen voorzien van naam, adres, dagtekening, handtekening en motivering kunnen worden ingebracht bij de gemeenteraad van Weesp, t.a.v. mw. mr. N. Berg, Postbus 5099, 1380 GB Weesp. De digitale weg voor het indienen van zienswijzen is niet opengesteld. Zienswijzen kunnen dus niet per e-mail worden ingediend.

Zienswijzen ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden een zienswijze over het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder bestemmingsplan “Weesperwerf” naar voren brengen bij burgemeester en wethouders van Weesp, naar keuze schriftelijk (waar de voorkeur naar uitgaat) of mondeling, met vermelding van het onderwerp: “zienswijze ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder bestemmingsplan “Weesperwerf”. Schriftelijke zienswijzen voorzien van naam, adres, dagtekening, handtekening en motivering kunnen worden ingebracht bij burgemeester en wethouders van Weesp, t.a.v. mw. mr. N. Berg, Postbus 5099, 1380 GB Weesp. De digitale weg voor het indienen van zienswijzen is niet opengesteld. Zienswijzen kunnen dus niet per e-mail worden ingediend.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere waarden kan contact worden opgenomen met mw. N. Berg telefoonnummer 0294 - 491 391. Om termijnoverschrijding te voorkomen wordt u verzocht om uiterlijk 14 dagen vóór afloop van de inzagetermijn een afspraak te maken.

AVG

Uw gegevens worden in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)verwerkt. Op deze verwerking van persoonsgegevens is een privacyreglement van toepassing. Dit reglement kunt u raadplegen op de website van de gemeente Weesp.

Weesp, 28 oktober 2020

college van burgemeester en wethouders,

A.M. Roos,

gemeentesecretaris

B.J. van Bochove,

burgemeester, wnd.

Naar boven