Kennisgeving projectplan hoogwaterbrug Maasband, gemeente Stein, Rijkswaterstaat

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat geeft kennis van het feit dat het volgende besluit is genomen.

Waterwet

Bij besluit van 29 januari 2020, RWS-2020/946, is op grond van artikel 5.4, eerste lid, van de Waterwet een projectplan vastgesteld voor het realiseren van een hoogwaterbrug, met bijbehorende bestortingen te Maasband, in de gemeente Stein. Op 29 januari 2020 is het vaststellingsbesluit aan Consortium Grensmaas BV toegezonden.

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Terinzagelegging

Het besluit en bijbehorende documenten liggen vanaf 30 januari 2020 voor een periode van zes weken ter inzage op de adressen:

  • Rijkswaterstaat Zuid Nederland, Avenue Ceramique 125 te Maastricht, op werkdagen van 09:00 uur tot 16:00 uur alsmede buiten deze uren na vooraf gemaakte afspraak (06 – 54 67 47 82);

  • Gemeente Stein, Stadhouderslaan 200 te Stein, gedurende de gebruikelijke openingstijden.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een persoon wiens belang rechtstreeks bij het projectplan is betrokken, gedurende een periode van zes weken vanaf de dag na bekendmaking, tegen dit projectplan een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Minister van Infrastructuur en Waterstaat en worden gezonden naar de Hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, Postbus 2232, 3500 GE Utrecht.

Het projectplan treedt in werking na bekendmaking. Op grond van artikel 6:16 van de Algemene wet bestuursrecht schorst het bezwaar de werking van dit besluit niet. Gelet hierop kan, indien tegen dit besluit bezwaar wordt aangetekend, gedurende de bezwaartermijn tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend.

Het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de Sector bestuursrecht van de Rechtbank binnen het rechtsgebied waarvan de indiener van het verzoekschrift zijn woonplaats in Nederland heeft. Voor het treffen van een voorlopige voorziening is een griffierecht verschuldigd.

U kunt een verzoek ook digitaal indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Inlichtingen

Voor nadere informatie kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met mevrouw M van den Brink, bereikbaar onder tel 06 – 53 20 76 86.

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT, namens deze, Het hoofd vergunningverlening Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, P.A.M. Smeets

Naar boven