OMGEVINGSVERGUNNING OPRICHTEN ZONNEPARK OOSTERVELD 1B HOOGEVEEN VOOR EEN PERIODE VAN 25 JAAR (uitgebreide procedure).

Logo Hoogeveen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hoogeveen maken bekend dat zij, met inachtneming van het bepaalde in artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), op 27 oktober 2020 vergunning hebben verleend voor:

 

  • 1.

    Het Oosterveld 1 b (voorlopig adres) te Hoogeveen gelegen ten zuidoosten klaverblad Hoogeveen A37/N48 (artikel 2.1, lid 1, sub a, b en c en artikel 2.2, lid 1, sub e Wabo).

 

Het besluit is op de volgende punten gewijzigd ten opzichte van het ontwerp:

  • 1.

    De landschappelijke inpassing is aan de noordwestzijde en de zuidzijde aangepast waarmee de heesters ter plaatse niet in groepen maar aaneengesloten worden gerealiseerd.

  • 2.

    In het onderhoudsplan dat als bijlage bij de ruimtelijke onderbouwing is opgenomen, is onder ‘terrein’ op een concrete wijze aangegeven dat het park beheerd zal worden middels het laten grazen van schapen.

  • 3.

    In paragraaf 5.8 van de ruimtelijke onderbouwing heeft een correctie plaatsgevonden. De afstanden tussen de trafo’s en de dichtstbijzijnde woning zijn aangepast.

 

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen vanaf 5 november 2020 tot en met 16 december 2020 ter inzage. Inzien kan via:

  • 1.

    Een bezoek aan het gemeentehuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen.

  • 2.

    De gemeentelijke website: www.hoogeveen.nl/inzage.

  • 3.

    www.ruimtelijkeplannen.nl, zoek op planidentificatie: NL.IMRO.0118.2020PB9000001-VG01.

Beroep moet binnen zes weken na de datum van terinzagelegging van het besluit worden ingesteld bij de Rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen, Afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen. Het beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden, die tijdig hun zienswijze over het ontwerpbesluit naar voren hebben gebracht of door belanghebbenden die redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht. Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd.

Als beroep is ingesteld tegen dit besluit kan, als onverwijlde spoed dat vereist, ook om een voorlopige voorziening worden gevraagd. Het verzoek moet worden gedaan bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Nederland. Ook hiervoor zijn griffierechten verschuldigd.

 

Hoogeveen, 4 november 2020

Burgemeester en wethouders van Hoogeveen

Naar boven