Ontwerp bestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder ‘Oostermoerse Vaart De Groeve’

Logo Tynaarlo

Burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo maken bekend dat het ontwerp bestemmingsplan ‘Oostermoerse Vaart De Groeve’ ter inzage wordt gelegd.

Inhoud

Voorliggend bestemmingsplan voorziet in een passende planologische regeling voor vijf ligplaatsen in de Oostermoerse Vaart in De Groeve.

Het terrein waarbinnen de woonboten zijn toegestaan ligt binnen de geluidszone van de Hunzeweg. Uit geluidsberekeningen blijkt dat de voorkeurgrenswaarde van 48 dB wordt overschreden voor de in de toekomst in te nemen ligplaats. Het ontwerpbesluit voorziet in het vaststellen van een hogere waarde Wet geluidhinder van 53 dB.

Inspraak en overleg

Eerder heeft van dit bestemmingsplan een voorontwerp ter inzage gelegen. Tijdens de voorontwerpfase is één inspraakreactie ontvangen. Deze is voorzien van een reactie en toegevoegd aan het bestemmingsplan.

Inzien van de stukken

Het ontwerp bestemmingsplan en bijbehorende stukken en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder liggen met ingang van 29 oktober 2020 gedurende zes weken (tot en met 9 december 2020) ter inzage. U kunt het ontwerp bestemmingsplan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Via de knop ‘Plannen zoeken’ kunt u zoeken op de plannaam of –nummer van het project. Het plannummer is: NL.IMRO.1730.BPWoonbOosterDG-0301.

In verband met het coronavirus is het gemeentehuis beperkt geopend. U kunt alleen op afspraak terecht. Kunt of wilt u niet naar het gemeentehuis komen, neem dan contact op met mevrouw J. de Kleine via telefoonnummer 0592 - 266 662. Samen zoeken we dan naar een gepaste oplossing.

Wilt u reageren?

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken, kan iedereen schriftelijk een zienswijze indienen tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad. Ook bestaat de mogelijkheid om mondeling te reageren. Een zienswijze dient minimaal voorzien te zijn van uw naam, adres en een motivatie waarom u het niet eens bent met het ontwerp bestemmingsplan. Een schriftelijke reactie kan gestuurd worden naar de gemeenteraad. Dat kan per post naar Postbus 5, 9480 AA Vries of per e-mail naar info@tynaarlo.nl.

Uw schriftelijke zienswijze tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarde kunt u sturen aan het College van B&W van Tynaarlo, Postbus 5, 9480 AA te Vries.

Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met mevrouw J. de Kleine via telefoonnummer 0592 - 266 662.

Informatie

Meer informatie? Neem contact met ons op via info@tynaarlo.nl of via telefoonnummer 0592-266 662.

 

Naar boven