Ontwerpbestemmingsplan Anjum – It Hoarnleger en De Singel 4A

Logo Noardeast-Fryslân

Vanaf 29 oktober tot en met 9 december 2020 ligt het ontwerpbestemmingsplan Anjum- It Hoarnleger en De Singel 4A ter inzage (NL.IMRO.1970.BPAjtHoarnleger-ON01).

Plangebied

Het plangebied is gelegen op het braakliggend terrein ten noorden van De Singel 10 en ten zuiden van It Hoarnleger 18 te Anjum. Het plangebied betreft ook het oostelijke deel van het perceel de Singel 4A (Anjum B 3067).

Doel bestemmingsplan

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om op het terrein ten noorden van De Singel 10 en ten zuiden van It Hoarnleger 18 te Anjum een woning te bouwen. De gronden hebben in de huidige situatie een woonbestemming zonder bouwmogelijkheden. Er wordt in dit bestemmingsplan een bouwvlak toegevoegd voor de bouw van één woning.

In dit bestemmingsplan wordt ook de bestemming 'Water' op het perceel van De Singel 4A (het perceel Anjum B 3067) gewijzigd naar 'Wonen'. Dit vanwege het bestaande, feitelijke gebruik van de gronden.

De stukken inzien?

Het bestemmingsplan wordt digitaal ter inzage gelegd. Vanwege het coronavirus is fysieke inzage op het gemeentehuis aan de Koningstraat 13 te Dokkum niet mogelijk. Als digitale inzage geen optie is, kunt u contact opnemen en wordt een kopie van het plan opgestuurd via e-mail of per post.

U kunt het bestemmingsplan bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl  onder nummer NL.IMRO.1970.BPAjtHoarnleger-ON01.

Wilt u reageren?

U kunt uw zienswijze tot en met 9 december 2020 schriftelijk indienen bij de gemeenteraad, Postbus 13, 9290 AA, Kollum. Ook kunt u mondeling reageren. Daarvoor moet u een afspraak maken met het team Romte.

Vragen?

Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met het team Romte, telefoon: 0519-298888

 

Naar boven