Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Hoofddorp Tudorgardens Zuid’ en verleende omgevingsvergunning Bennebroekerweg 555-569 (oneven) en Maria Tudorhof 1-26 te Hoofddorp voor het realiseren van 21 woningen en 12 appartementen

Logo Haarlemmermeer

Burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer maken bekend dat:

  • 1.

    de gemeenteraad bij besluit van 17 september 2020 nummer 2020.0001912 het bestemmingsplan ‘Hoofddorp Tudorgardens Zuid’ gewijzigd heeft vastgesteld.

  • 2.

    bij besluit van 7 oktober 2020, de omgevingsvergunning met zaaknummer 8725319, OLO nummer 4099977, voor het realiseren van 21 woningen en 12 appartementen, is verleend. 

Het bestemmingsplan heeft de planidentificatie NL.IMRO.0394.BPGhfdtudorgarzuid-C001 en is conform de artikelen 1.2.1 tot en met 1.2.5 van het Besluit ruimtelijke ordening in elektronische vorm vastgelegd en in die vorm vastgesteld. De omgevingsvergunning heeft als identificatie NL.IMRO.0394.OGVhfdtudorgarzuid-C001.

Er is sprake van gecoördineerde voorbereiding en bekendmaking van de hiervoor genoemde besluiten zoals bedoeld in paragraaf 3.6.1 van de Wet Ruimtelijke Ordening (Wro).

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het eerder gepubliceerde ontwerpbesluit.

Het plan

Het plangebied ligt aan de zuidzijde van Hoofddorp aan de Bennebroekerweg 571 / 573.

De besluiten voor het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning maken de bouw van 33 woningen mogelijk.

Er zijn geen zienswijzen ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit omgevingsvergunning. Op het ontwerpbestemmingsplan zijn aanvankelijk wel zienswijzen ingebracht. Het plan is hierop op enkele punten aangepast, waarna de zienswijzen zijn ingetrokken. De gemeenteraad heeft besloten om het bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen ten opzichte van het ontwerp, conform de door de ontwikkelaar voorgestelde aanpassingen. De aanvraag voor de omgevingsvergunning is hierop eveneens aangepast. De wijzigingen betreffen samengevat de volgende: de bouwhoogte van het appartementencomplex is teruggebracht van 13 naar 10 meter, het bouwvlak is verkleind en het maximum aantal te bouwen woningen is teruggebracht van 34 naar 33.

 

Inzien

Alle stukken liggen ter inzage in het raadhuis in Hoofddorp, Raadhuisplein 1. Op afspraak zijn deze stukken in te zien van 9.00-17.00 uur. Een afspraak maakt u via 0900-1852.

Ook digitaal kunt u de stukken over de besluiten voor het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning inzien. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het bestemmingsplan zelf kunt u raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de gemeentelijke website www.haarlemmermeer.nl/ro. De stukken van de vergunning kunt u raadplegen op de website van de Omgevingsdienst loket.odnzkg.nl.

De terinzagelegging begint op 30 oktober 2020 en duurt zes weken.

Beroep, Crisis- en herstelwet

De besluiten tot vaststelling van het bestemmingsplan en het verlenen van de omgevingsvergunning worden op grond van artikel 8.3 lid 1 Wro voor het instellen van beroep als één besluit aangemerkt.

Binnen de zes weken waarin de stukken ter inzage liggen kunnen de volgende belanghebbenden

beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

a. belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om

een zienswijze in te dienen.

b. belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling heeft aangebracht.

Het beroep richt u schriftelijk aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van

State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag, of digitaal via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Digitaal beroep instellen is alleen mogelijk voor burgers. Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Omdat het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning de bouw van meer dan elf woningen mogelijk maken, is de Crisis- en herstelwet (verder: Chw) van toepassing. Dit betekent dat het recht om in beroep te gaan is ingeperkt (hoofdstuk 1, afdeling 2 Chw). De beroepsgronden moeten namelijk in het beroepschrift zelf zijn opgenomen en deze gronden kunnen na afloop van de beroepstermijn niet meer worden aangevuld. Verder behandelt de Raad van State het eventuele beroep versneld omdat de Chw van toepassing is.

Inwerkingtreding

De besluiten tot vaststelling van het bestemmingsplan en het verlenen van de omgevingsvergunning treden in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet. Degenen die beroep hebben ingesteld, kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Als het verzoek om voorlopige voorziening tijdens de beroepstermijn is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Voor het in behandeling nemen van het verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

 

Naar boven