TERINZAGELEGGING ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING EN ONTWERP-VERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN ‘VOORSTRAAT 23’

Logo Voorschoten

Ontwerp-omgevingsvergunning ‘Voorstraat 23’ ter inzage

Het college van burgemeester en wethouders van Wassenaar heeft ingestemd met de ontwerp-omgevingsvergunning ‘Voorstraat 23’, met plannummer NL.IMRO.0626.OMGVoorstraat23-ON01. Het voornemen is om met deze omgevingsvergunning de bouw mogelijk te maken van een grotendeels ondergrondse parkeervoorziening in het achtererfgebied van Voorstraat 23 (woonhuis), Voorstraat 19-21 (kinderdagverblijf) en Voorstraat 17-17A (museum) en voor bijbehorende veranderde situering van de buitenruimte van het kinderdagverblijf en voor de realisatie van een museumtuin en achterpad / vluchtweg voor het museum. De projectlocatie bevindt zich volledig op het achtererfgebied van de bovengenoemde drie panden. Deze panden bevinden zich ten noordwesten van hun achtererven, dus ten noordwesten van de projectlocatie. De projectlocatie wordt noordoostelijk begrensd door de achterkanten van de woningen en bedrijven aan het Ambachtspad; oostelijk en zuidoostelijk door de achterkant van het appartementengebouw Wagenerf 2-12 en de achtertuin van de woning Wagenerf 14; en zuidelijk / zuidwestelijk door de achtertuinen van Voorstraat 23 en – daarnaast – Voorstraat 25.

Ontwerp-verklaring van geen bedenkingen ‘Voorstraat 23’ ter inzage

Omdat het hier gaat om een uitgebreide vergunningsprocedure (de aanvraag vertoont een strijdigheid met het bestemmingsplan, en een goede ruimtelijke onderbouwing is vereist om aan te tonen dat het beoogde project niet in strijd is met een goede ruimtelijke ordening), heeft de gemeenteraad hierbij een eigen rol. Het college van B&W mag de omgevingsvergunning pas verlenen nadat de gemeenteraad een verklaring van geen bedenkingen heeft afgegeven. De gemeenteraad heeft op 1 oktober 2020 besloten om de voorbereidingsprocedure voor het verlenen van een verklaring van geen bedenkingen te starten. Dit gebeurt door het ontwerp van de verklaring van geen bedenkingen ter inzage te leggen.

Terinzagelegging

De ontwerp-omgevingsvergunning ‘Voorstraat 23’ en de ontwerp-verklaring van geen bedenkingen ‘Voorstraat 23’ (met de ruimtelijke onderbouwing en andere bijbehorende stukken) liggen beide gedurende zes weken, vanaf donderdag 29 oktober tot en met woensdag 9 december 2020, ter inzage bij het Klant Contact Centrum van het gemeentekantoor aan de Leidseweg 25 te Voorschoten. De ontwerp-omgevingsvergunning en de ontwerp-verklaring van geen bedenkingen (met bijbehorende stukken) zijn gedurende die periode ook in te zien via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0626.OMGVoorstraat23-ON01 en op de gemeentelijke website www.voorschoten.nl onder inwoners\ wonen en bouwen\ bouwen\ Wabo-projectbesluit.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk zienswijzen indienen:

- op de ontwerp-omgevingsvergunning, bij burgemeester en wethouders van Voorschoten, Postbus 393, 2250 AJ Voorschoten;

en/of:

- op de ontwerp-verklaring van geen bedenkingen, bij de gemeenteraad van Voorschoten, Postbus 393, 2250 AJ Voorschoten.

Vermeld uitdrukkelijk op welk stuk, of stukken, u reageert: de ontwerp-omgevingsvergunning en/of de ontwerp-verklaring van geen bedenkingen. Ook het indienen van mondelinge zienswijzen is mogelijk. Hiervoor dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging, een telefonische afspraak te worden gemaakt via telefoonnummer via tel. 14071 (toets alleen deze vijf cijfers).

Burgemeester en wethouders van Voorschoten,

Voorschoten, 28 oktober 2020.

Naar boven