M.e.r.-beoordelingsbesluit bestemmingsplan ‘Vlietvoorde’

Logo Leidschendam-Voorburg

Het plangebied 'Vlietvoorde' bevindt zich aan de Veursestraatweg tussen Leidschendam en Voorschoten. Voorheen bevonden zich op de percelen een groot glastuinbouwcomplex plus een tuincentrum met een oppervlakte van circa 130.000 m². Inmiddels is een plan ontwikkeld om dit terrein hoogwaardig en duurzaam te ontwikkelen tot een aantrekkelijke groene woonomgeving met ruimte voor maatschappelijke – en overige functies. Op grond van het Besluit milieueffectrapportage (Besluit m.e.r.) zijn de beoogde ruimtelijke ingrepen m.e.r.-beoordelingsplichtig.

Om deze beoordeling mogelijk te maken is de ‘Aanmeldnotitie (vormvrije) m.e.r.-beoordeling Vlietvoorde’ door opgesteld en door het college beoordeeld. Op 27 oktober 2020 heeft het college besloten dat voor de beoogde functiewijziging en transformatie van de Duivenvoordecorridor en de daarvoor benodigde wijziging van het bestemmingsplan géén nadere milieueffectrapportage hoeft te worden ingesteld. Het college onderschrijft de conclusie uit de aanmeldnotitie, dat belangrijke nadelige milieugevolgen als gevolg van de beoogde ontwikkeling aan de hand van de diverse uitgevoerde onderzoeken al kunnen worden uitgesloten.

Het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg maakt bekend dat, op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, het m.e.r.-beoordelingsbesluit en de aanmeldnotitie vormvrije m.e.r. beoordeling bestemmingsplan ‘Vlietvoorde’ ter inzage ligt.

Termijn van inzage m.e.r.-beoordelingsbesluit en aanmeldnotitie

Het m.e.r-beoordelingsbesluit en de aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling liggen ter inzage van vrijdag 13 november 2020 tot en met donderdag 24 december 2020.

Inzien m.e.r.-beoordelingsbesluit en aanmeldnotitie

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit en de aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling zijn als volgt in te zien:

- als bijlagen bij het ontwerpbestemmingsplan ‘Vlietvoorde’ op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het IDN-nummer van het ontwerpbestemmingsplan is: NL.IMRO.1916.Vlietvoorde-ON01;

- als bijlagen bij het ontwerpbestemmingsplan ‘Vlietvoorde’ op de gemeentelijke website www.lv.nl/overzicht-bestemmingsplannen;

- een papieren versie van het m.e.r.-beoordelingsbesluit ligt ter inzage in het Servicecentrum (Koningin Wilhelminalaan 2, Leidschendam.

Zienswijzen, bezwaar of beroep m.e.r.-beoordelingsbesluit

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbeslissing voor het opstellen van het bestemmingsplan ‘Vlietvoorde’. Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht staat tegen dit besluit geen bezwaar of beroep open, tenzij het m.e.r.-beoordelingsbesluit u als belanghebbende rechtstreeks in uw belang treft.

Eventuele bezwaren tegen het m.e.r.-beoordelingsbesluit kunt u wel als zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan ‘Vlietvoorde’ indienen. Dit ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage in dezelfde periode als het m.e.r.-beoordelingsbesluit. Meer informatie over het indienen van zienswijzen e.d. vindt u in de desbetreffende bekendmaking.

Vragen

Voor meer informatie neemt u contact op met de heer P. Heijnen of een van de andere medewerkers van de afdeling Maatschappelijke & Ruimtelijke Ontwikkeling, vakgroep ruimtelijke plannen, op telefoonnummer 14 070.

 

Naar boven