Gemeente Alkmaar - ontwerpbestemmingsplan en ontwerpmaatwerkvoorschriften Geluidzonering - bedrijventerrein Oudorp

Logo Alkmaar

Burgemeester en wethouders van Alkmaar maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 2.20 Activiteitenbesluit milieubeheer bekend dat het bestemmingsplan Geluidzonering bedrijventerrein Oudorp en de maatwerkvoorschriften “geluid bedrijventerrein Oudorp” in ontwerp ter inzage liggen.

Gebied

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het bedrijventerrein Oudorp en de directe zone daaromheen.

Doel

Het ontwerpbestemmingsplan Geluidzonering bedrijventerrein Oudorp voorziet in het juridisch planologisch kader voor regels omtrent industrielawaai op bedrijventerrein Oudorp. Het gezoneerde terrein en de bijbehorende geluidzone worden aangepast.

Een aantal inrichtingen dat onder de werking van het Activiteitenbesluit milieubeheer valt,komt na de inwerkingtreding van het bestemmingsplan buiten het gezoneerde terrein te liggen. Om de bestaande geluidrechten van deze inrichtingen vast te leggen, heeft het college besloten maatwerkvoorschriften met betrekking tot het aspect geluid te stellen. Dit betreft uitsluitend de inrichtingen die voorafgaand aan de inwerkingtreding van het bestemmingsplan geen maatwerkvoorschrift geluid hebben. Reeds bestaande maatwerkvoorschriften geluid blijven gehandhaafd.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpmaatwerkvoorschriften liggen gedurende zes weken ter inzage met ingang van donderdag 29 oktober 2020 tot en met woensdag 9 december 2020. U kunt de ontwerpbesluiten langs elektronische weg inzien via onze internetpagina www.alkmaar.nl/inzage. Het ontwerpbestemmingsplan is daarnaast via www.ruimtelijkeplannen.nl of via de link: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0361.BP00170-0201 in te zien.

In verband met de landelijk genomen maatregelen vanwege het coronavirus wordt gevraagd een bezoek aan het Stadskantoor zoveel mogelijk te vermijden. Voor het inzien van het bestemmingsplan en de maatwerkvoorschriften vragen wij u dan ook om zoveel mogelijk gebruik te maken van bovengenoemde digitale mogelijkheden.

Indien u de stukken desondanks wilt komen inzien, dan zullen wij in overleg met u zoeken naar een passende oplossing. Neemt u dat geval contact op via telefoonnummer 14 072.

Zienswijzen

Op de beide ontwerpbesluiten kan een ieder gedurende bovengenoemde termijn schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen. Zienswijzen kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. vakgroep Ruimtelijke Plannen, Postbus 53, 1800 BC Alkmaar of via post@alkmaar.nl. Zienswijzen moeten zijn ondertekend en voorzien van naam en adres.

Burgemeester en wethouders van Alkmaar

 

Naar boven