Ontwerp-omgevingsvergunning Windpark Caprice

Logo Lingewaard

Burgemeester en wethouders van Lingewaard maken bekend dat er officiële stukken ter inzage worden gelegd over Windpark Caprice

Wat is het plan

Voor de realisatie van het toekomstige windpark Caprice (twee windturbines) op het terrein van Steenfabriek Huissenswaard, Scherpekamp 3 Angeren moet worden afgeweken van het bestemmingsplan. Op 5 juli 2019 dienden de initiatiefnemers ten behoeve van de realisatie van Windpark Caprice een omgevingsvergunningaanvraag in, voor de Wabo-activiteiten:

  • 1.

    ‘bouwen’,

  • 2.

    ‘het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan’ en

  • 3.

    ‘het oprichten, veranderen of veranderen van het in werking hebben van een inrichting of mijnbouwwerk.

Procedure

Op de voorbereiding en bekendmaking van de besluiten is artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening van toepassing. Dit betekent onder meer dat de besluiten worden voorbereid en bekendgemaakt volgens de procedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Als onderdeel van die procedure wordt eerst een ontwerpbesluit bekendgemaakt, waartegen zienswijzen kunnen worden ingediend. Vervolgens wordt het definitieve besluit opgesteld.

Burgemeester en wethouders van Lingewaard zijn bevoegd de omgevingsvergunning te verlenen nu Gedeputeerde Staten van Gelderland het bevoegd gezag hebben overgedragen bij besluit van 2 juli 2019. Ook treden zij op als het coördinerend bestuursorgaan. Als gevolg hiervan verzorgen burgemeester en wethouders de kennisgevingen van de met elkaar samenhangende (ontwerp)besluiten en organiseren zij de behandeling van de eventueel tegen de ontwerpbesluiten ingebrachte zienswijzen.

Wat ligt ter inzage

  • 1.

    ontwerp-omgevingsvergunning voor het bouwen en exploiteren van twee windturbines inclusief fundaties bij steenfabriek Caprice, aan de Scherpekamp 3 Angeren (Windpark Caprice);

  • 2.

    ontwerp-verklaring van geen bedenkingen (vvgb) afgegeven door de gemeenteraad van Lingewaard op 23 september 2020;

  • 3.

    ontwerp-Wet natuurbeschermingsvergunning (Wnb-vergunning) en ontwerp Wet natuurbeschermingsontheffing (Wnb-ontheffing) van de provincie Gelderland.

Waar in te zien

De ontwerpbesluiten en bijbehorende stukken liggen vanaf donderdag 29 oktober 2020 zes weken ter inzage bij het Klantcontactcentrum (tijdens de openingstijden) in het gemeentehuis van Lingewaard aan de Kinkelenburglaan 6 Bemmel.

Ook zijn de stukken te raadplegen via de gemeentelijke website www.lingewaard.nl, https://officielebekendmakingen.nl/ en via www.ruimtelijkeplannen.nl

Wanneer

Alle stukken liggen ter inzage vanaf donderdag 29 oktober 2020 tot en met woensdag 9 december 2020.

Reageren/een zienswijze indienen

Gedurende de inzageperiode kan iedereen ten aanzien van:

  • 1.

    de ontwerp-omgevingsvergunning en

  • 2.

    de ontwerp Wnb-vergunning en ontwerp Wnb-ontheffing

schriftelijk dan wel mondeling gemotiveerde zienswijzen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Lingewaard, Postbus 15, 6680 AA Bemmel.

Gedurende de inzageperiode kan iedereen ten aanzien van:

  • 3.

    de ontwerp-vvgb

schriftelijk dan wel mondeling gemotiveerde zienswijzen naar voren brengen bij de gemeenteraad, Postbus 15, 6680 AA Bemmel.

Geeft u duidelijk aan op welk onderdeel de zienswijze betrekking heeft. Voor een mondelinge zienswijze kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met het Klantcontactcentrum op ons algemene telefoonnummer (026) 32 60 111.

(Digitale) bijeenkomsten

Tijdens de (digitale) bijeenkomsten kunt u de gemeente vragen stellen over de plannen.

  • 1.

    9 en 10 november voor direct omwonenden (binnen 1 kilometer rondom windpark Caprice). Zij ontvangen hiervoor een uitnodiging per brief.

  • 2.

    16 en 17 november voor andere inwoners, betrokkenen en belanghebbenden.

De avonden houden we volgens de dan geldende coronamaatregelen.

Aanmelden

U bent tijdens de (digitale) bijeenkomsten van harte welkom. Wel ontvangen wij graag van te voren uw aanmelding.

Voor de avonden van 9 en 10 november staat in de brief hoe en wanneer u zich kunt aanmelden.

Voor de avonden van 16 en 17 november kunt u zich tot uiterlijk 12 november aanmelden door het aanmeldformulier in te vullen op onze webpagina: https://www.lingewaard/caprice. Op 13 november ontvangt u meer informatie over de bijeenkomst.

Hoe gaat het verder

De zienswijzen worden betrokken bij de vaststelling van de definitieve besluiten. Met het bekendmaken van de definitieve besluiten wordt iedereen die een zienswijze heeft ingediend, geïnformeerd over wat daarmee is gedaan. De definitieve besluiten worden opnieuw zes weken ter inzage gelegd.

Raad van State

Er kan alleen beroep bij de Raad van State tegen de uiteindelijke definitieve besluiten worden ingesteld als de indiener ook een zienswijze heeft ingebracht tegen de ontwerpbesluiten en als men belanghebbende is. Bij wijzigingen van het definitieve besluit ten opzichte van het ontwerpbesluit kan op die onderdelen ook beroep worden ingesteld door een belanghebbende indien geen zienswijze is ingediend. Meer informatie over het instellen van beroep volgt in de kennisgeving over de definitieve besluiten.

 

 

Bemmel, 28 oktober 2020

Naar boven