Ontwerpbestemmingsplan, beeldkwaliteitsplan en ontwerpbesluit hogere waarden Schoudermantel 6-6A te Bunnik

Logo Bunnik

Burgemeester en wethouders van Bunnik maken bekend dat, op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), artikel 110a van de Wet geluidhinder en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, met ingang van donderdag 29 oktober 2020 gedurende zes weken (tot en met woensdag 9 december 2020) het ontwerpbestemmingsplan Schoudermantel 6-6A Bunnik, het beeldkwaliteitsplan Schoudermantel 6-6A en het ontwerpbesluit hogere waarden en de daarop betrekking hebbende stukken voor iedereen ter inzage liggen.

Wat houden het ontwerpbestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden in?

Het terrein Schoudermantel 6 en 6a in Bunnik wordt herontwikkeld tot een woongebied. Het nieuwbouwplan voorziet in de realisatie van maximaal 39 woningen. De huidige bebouwing op het terrein wordt gesloopt. Deze ontwikkeling past niet binnen het geldende bestemmingsplan. Om de ontwikkeling mogelijk te maken is het bestemmingsplan ‘Schoudermantel 6-6a Bunnik’ opgesteld.

Gelijktijdig met opstellen van het ontwerpbestemmingsplan is een beeldkwaliteitsplan opgesteld voor deze locatie. In dit beeldkwaliteitsplan zijn de beschrijving en criteria van beeldkwaliteit voor deze locatie opgenomen.

Het nieuwe bestemmingsplan is getoetst aan de Wet geluidhinder. Uit het bijbehorend akoestisch onderzoek blijkt dat het geluidsniveau op de gevels van woningen binnen het plangebied, vanwege het wegverkeer op de Schoudermantel, het Kosterijland, de Vrumonaweg en de rijksweg A12 en vanwege het spoorwegverkeer op het traject Utrecht - Driebergen/Zeist, hoger is dan de wettelijke voorkeurswaarde die genoemd is in de Wet geluidhinder. De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om, onder voorwaarden, ontheffing te verlenen van deze voorkeurswaarde. Het college van burgemeester en wethouders wil voor het plan gebruik maken van deze mogelijkheid en heeft het ontwerp van het besluit hogere waarden opgesteld. De gemeente kan het bestemmingsplan pas vaststellen, nadat de ontheffing van de voorkeurswaarde is verleend.

In navolging op het besluit van het college zijn het ontwerpbestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden nu gereed voor ter inzage legging.

Inzien ontwerpbestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden

U kunt deze documenten binnen de genoemde termijn als volgt raadplegen:

  • 1.

    Via de landelijke website ruimtelijkeplannen.nl

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0312.bpBNKschouderm6-on01

  • 1.

    Via de bronbestanden

http://publiek.tercera-ro.nl/officieel/0312/ NL.IMRO.0312.bpBNKschouderm6on01

  • 1.

    Digitaal op de website van de gemeente www.bunnik.nl onder ‘projecten’, ‘Schoudermantel 6-6A’.

  • 2.

    Op papier bij de centrale balie in het gemeentehuis (Singelpark 1 Odijk).

Zienswijze indienen

Van donderdag 29 oktober 2020 tot en met woensdag 9 december 2020 kan iedereen als volgt een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere waarden indienen:

  • 1.

    Schriftelijk:

  • 1.

    Tegen het ontwerpbestemmingplan kunt u uw brief sturen naar de gemeenteraad van Bunnik, Postbus 5, 3980 CA Bunnik onder vermelding van ‘zienswijze bestemmingsplan Schoudermantel 6-6A Bunnik’.

  • 2.

    Tegen het ontwerpbesluit hogere waarden kunt u uw brief sturen naar het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bunnik, p/a Omgevingsdienst regio Utrecht, Postbus 13101, 3507 LC Utrecht, onder duidelijke vermelding van uw naam, uw adres en zaaknummer Z/19/156096. 

  • 1.

    Mondeling (zowel voor het ontwerpbestemmingsplan als het ontwerpbesluit hogere waarden) kunt u een afspraak maken met de heer B. Stolk van de afdeling Fysiek domein, telefoonnummer (030) 659 5965. 

  • 2.

    Digitaal (zowel voor het ontwerpbestemmingsplan als het ontwerpbesluit hogere waarden) met het formulier ‘Zienswijze indienen’ https://www.bunnik.nl/bestuur-en-organisatie/overig/zienswijze-indienen

onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan en/of ontwerpbesluit hogere waarden Schoudermantel 6-6A Bunnik’.

Reacties op het beeldkwaliteitsplan kunnen binnen de genoemde periode op dezelfde wijze worden ingediend onder vermelding van ‘reactie beeldkwaliteitsplan Schoudermantel 6-6A Bunnik’.

 

Naar boven