Terinzagelegging ontwerp besluiten Swifterbant Zuid

Logo Dronten

Het college van Dronten maakt bekend dat er voor het plan Swifterbant Zuid besluiten ter inzage liggen.

Het plangebied Swifterbant Zuid ligt aan de zuidzijde van Swifterbant tussen de Bisonweg aan de westzijde en de Biddingweg aan de zuid- en oostzijde. Aan de noordzijde sluit het plangebied aan op de bestaande paardenweides nabij het Bospad. Dit plan vervangt het nu geldende bestemmingsplan Buitengebied (D4000) en maakt de ontwikkeling van 600 tot 800 woningen mogelijk.

De volgende ontwerp besluiten liggen voor dit plan ter inzage;

- ontwerp bestemmingsplan "Swifterbant – Woningbouwlocatie Swifterbant Zuid (D1004)" op grond van de Wet ruimtelijke ordening;

- ontwerp exploitatieplan “Swifterbant-Zuid 2020” op grond van de Wet ruimtelijke ordening;

- ontwerp besluit hogere waarde op grond van de Wet geluidhinder;

- ontwerp beeldkwaliteitsplan Swifterbant-Zuid “waar duin en polder samenkomen”.

U kunt de betreffende stukken van 29 oktober 2020 tot en met 9 december 2020 inzien bij de publieksbalie van het gemeentehuis op afspraak en de openbare bibliotheek te Swifterbant. De stukken zijn ook beschikbaar op www.dronten.nl.

Het bestemmingsplan en exploitatieplan zijn ook beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl:

Bestemmingsplan met plannumer NL.IMRO.0303.D1004-ON01.

Exploitatieplan met plannummer NL.IMRO.0303.D1004EP-ON01.

Informatiemoment

Op 17 november 2020 vind er een informatiemoment plaats waar u zich nader kunt laten informeren over het plan. In verband met het coronavirus zal dit nog geen fysieke bijeenkomst zijn. De manier waarop dit moment wordt vormgegeven, wordt op een later moment nog gecommuniceerd. U kunt zich hiervoor aanmelden via swifterbantzuid@dronten.nl. Noteert u deze datum alvast en meld u aan, want u bent van harte welkom!

Procedure

Tijdens de inzagetermijn kunt u een schriftelijke zienswijze tegen de ontwerp besluiten indienen bij het college van de gemeente Dronten. Op het beeldkwaliteitsplan kunt u een inspraakreactie kenbaar maken bij het college.

U kunt uw zienswijze en/of inspraakreactie sturen t.a.v. team Gebiedsontwikkeling, Postbus 100, 8250 AC DRONTEN. U kunt geen zienswijze of inspraakreactie per e-mail indienen. Ook kunt u tijdens deze termijn mondeling een zienswijze of inspraakreactie indienen. Dit kan door een afspraak te maken met dhr. E. Heldoorn, tel: 14 0321.

De gemeenteraad dient binnen twaalf weken na afloop van de inzagetermijn een besluit te nemen tot vaststelling van de plannen.

Na vaststelling door de gemeenteraad liggen de stukken ter visie met de mogelijkheid tot het indienen van beroepschriften en/of een voorlopige voorziening bij de Raad van State, afdeling Bestuursrechtspraak.

Het beeldkwaliteitsplan wordt na inspraak door de gemeenteraad vastgesteld. Het is niet mogelijk beroep in te stellen tegen het vastgestelde beeldkwaliteitsplan.

Dronten, 28 oktober 2020.

Het college van Dronten,

secretaris, drs. T. van Lenthe;

burgemeester, drs. J.P. Gebben.

Naar boven