Ontwerp-exploitatieplan Zuiderloo, eerste herziening

Logo Heiloo

Vanaf donderdag 29 oktober 2020 tot en met woensdag 9 december 2020 ligt de eerste herziening van het exploitatieplan Zuiderloo als ontwerp ter inzage.

In deze periode kunnen naar aanleiding van dit ontwerp zienswijzen worden ingediend bij de gemeenteraad.

Inhoud exploitatieplan

De herziening van exploitatieplan maakt onderdeel uit van het gelijknamige bestemmingsplan. Dit bestemmingsplan is vastgesteld door de gemeenteraad op 7 december 2015. Het bestemmingsplan is gedeeltelijk onherroepelijk, volgens een uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State d.d. 19 oktober 2016. Het bestemmingsplan vormt het juridisch kader op basis waarvan het woningbouwgebied ontwikkeld kan worden.

Voor de gemeente is in het bestemmingsplangebied het kostenverhaal niet voor alle gronden anders verzekerd. Niet alle gronden zijn in eigendom van de gemeente, waardoor de kosten niet voor alle gronden waarop bouwmogelijkheden zijn voorzien via gronduitgifteprijzen kunnen worden gedekt. Daarnaast is niet met elke grondeigenaar een anterieure overeenkomst gesloten. Ook is er een noodzaak tot het stellen van eisen en regels over onder andere de inrichting van de openbare ruimte.

Conform artikel 6.15 Wro moet een exploitatieplan tenminste één keer per jaar worden herzien. De eerste herziening van het exploitatieplan Zuiderloo omvat zowel niet-structurele als structurele onderdelen. Bij een herziening op structurele onderdelen is artikel 6.14 Wro (en hierdoor ook afdeling 3:4 Awb) van toepassing.

Waar en wanneer kunt u stukken inzien?

Vanaf donderdag 29 oktober 2020 is de herziening van het exploitatieplan als ontwerp zes weken in te zien:

Vanwege de coronamaatregelen vragen wij u de stukken digitaal in te zien. Wilt u toch de fysieke exemplaren inzien, dan kunt u binnen de genoemde termijn van zes weken een afspraak maken met de heer Marcel Stijkel via telefoonnummer 088 9097529 of per mail via marcelstijkel@debuch.nl.

Hoe kunt u reageren?

Belanghebbenden kunnen tijdens bovengenoemde termijn schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij de gemeenteraad van Heiloo, Postbus 1, 1850 AA Heiloo.

Als belanghebbende wordt aangemerkt:

  • Degene die een grondexploitatieovereenkomst heeft gesloten met betrekking tot de in de ontwerp-herziening van het exploitatieplan betrokken gronden;

  • Of degene die eigenaar is van de in de ontwerp-herziening van het exploitatieplan betrokken gronden;

  • Degene die kan aantonen rechtstreeks belangen te hebben bij het ontwerp.

Als u gebruik wilt maken van de mogelijkheid een mondelinge zienswijze naar voren te brengen, dan kunt u binnen de genoemde termijn van zes weken een afspraak maken met de heer Marcel Stijkel via telefoonnummer 088 9097529 of per mail via marcelstijkel@debuch.nl.

Voor zowel de schriftelijke als mondelinge zienswijze geldt dat gemotiveerd moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerp de zienswijze betrekking heeft.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Marcel Stijkel, tel. 088 9097529 of via e-mail marcelstijkel@debuch.nl.

Heiloo, 28 oktober 2020

 

Naar boven