Ontwerpbestemmingsplan 'Buitengebied Hardenberg, Collendoornerdijk 1f - 1g, Collendoorn' en ontwerp omgevingsvergunning voor het splitsen van een woonboerderij in twee zelfstandige woningen, het uitbreiden van de woningen en het bouwen van een vervangend bijgebouw.

Logo Hardenberg

Vanaf donderdag 29 oktober 2020 liggen het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Hardenberg, Collendoornerdijk 1f – 1g Collendoorn’ en de ontwerpbeschikking voor het splitsen van een woonboerderij in twee zelfstandige woningen, het uitbreiden van de woningen en het bouwen van een vervangend bijgebouw op de percelen Collendoornerdijk 1f en 1g in Collendoorn gedurende zes weken ter inzage. De laatste dag van de termijn is woensdag 9 december 2020. 

Coördinatieregeling

De gemeenteraad heeft op 27 mei 2014 de ‘Coördinatieverordening Wro Hardenberg’ vastgesteld. Deze verordening maakt het mogelijk om de procedure voor de omgevingsvergunning en het bestemmingsplan te combineren. Dit betekent dat de voorbereiding, bekendmaking en vaststelling van de besluiten wordt gebundeld. Tegen de vaststelling van de besluiten (het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning) dient in één keer beroep te worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Daarom wordt nu, gelijktijdig met het ontwerp van het bestemmingsplan, een ontwerp van de te verlenen omgevingsvergunning ter inzage gelegd.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de percelen Collendoornerdijk 1f en 1g in Collendoorn en voorziet in het omzetten van de agrarische bestemming van deze percelen in een woonbestemming.

Omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning heeft betrekking op een aanvraag om een omgevingsvergunning voor het splitsen van de woonboerderij in twee zelfstandige woningen, het uitbreiden van de woningen en het bouwen van een vervangend bijgebouw.

Waar ter inzage?

Het ontwerpbestemmingsplan wordt met ingang van donderdag 29 oktober 2020 op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

De omgevingsvergunning met bijbehorende stukken is vanaf donderdag 29 oktober 2020 op papier, uitsluitend op afspraak, in te zien bij de publieksdienst in het gemeentehuis te Hardenberg.

Zienswijzen indienen

Tijdens de inzagetermijn kan iedereen op de volgende manieren met een zienswijze reageren:

  • -

    via e-mail (bij voorkeur): ga naar http://www.hardenberg.nl/zienswijze-indienen en gebruik het digitale reactieformulier of

  • -

    schriftelijk: via de post en richt uw reactie aan: Raad van de gemeente Hardenberg, Postbus 500, 7770 BA Hardenberg”, onder vermelding van “zienswijze bestemmingsplan 'Buitengebied Hardenberg, Collendoornerdijk 1f - 1g, Collendoorn' en ontwerp omgevingsvergunning voor het splitsen van een woonboerderij in twee zelfstandige woningen, het uitbreiden van de woningen en het bouwen van een vervangend bijgebouw”.

  • -

    mondeling: maak een afspraak bij de publieksdienst, telefoon 14 0523.

Het niet of niet tijdig indienen van een zienswijze heeft gevolgen voor de ontvankelijkheid van het beroep bij de bestuursrechter.

Hardenberg, 28 oktober 2020

Naar boven