Hogere grenswaarde vastgesteld voor Wittebeltsweg 5a

Logo Wierden

 

Er is een aanvraag ingediend om binnen de schil van de bestaande woning van de Wittebeltsweg 5, 2 woningen te realiseren. Dit plan is mogelijk gemaakt door gebruik te maken van een wijzigingsbevoegdheid binnen het vigerende bestemmingsplan ‘Bestemmingsplan buitengebied 2009, herziening 2019 (veegplan)’. Het bouwplan wordt juridisch-planologisch vastgelegd in het wijzigingsplan “52e wijziging bestemmingsplan Buitengebied 2009, Wittebeltsweg 5/5a”.

 

Voor de bouw van de woning is een akoestisch onderzoek uitgevoerd. Hieruit blijkt dat voor de nieuwe woning de voorkeursgrenswaarde van 48 dB wordt overschreden. De maximale ontheffingswaarde wordt echter niet overschreden. Er moet daarom een hogere grenswaarde voor het wegverkeerslawaai worden vastgesteld.

 

Het college van Burgemeester en wethouders heeft op 20 oktober 2020 op grond van de artikelen 4.1 en 4.10 van het Besluit geluidhinder voor de nieuwe woning een hogere grenswaarde vastgesteld..

 

Beroepschrift De beschikking en bijbehorende relevante stukken liggen met ingang van 28 oktober 2020 voor een periode van zes weken ter inzage bij het loket Bouwen en Wonen in het gemeentehuis te Wierden. U kunt hier ook een afspraak maken om de stukken in te zien.

 

Gedurende de periode dat de beschikking ter inzage ligt, kunnen belanghebbenden hun bezwaar kenbaar maken. In uw bezwaarschrift moet staan waarom u het niet eens bent met deze beschikking. Zo mogelijk moet u een afschrift van de beschikking bijvoegen.

 

 

Inlichtingen: Voor meer informatie over de beschikking kunt u terecht bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis (telefoon: 0546 580 838 of e-mail: bouwenenwonen@wierden.nl)

Naar boven