Gecoördineerde ontwerpbesluiten Rhijnbeek - Hornbach

Logo Almelo

Tervisielegging:

  • 1.

    Ontwerpbestemmingsplan Rhijnbeek (planid: NL.IMRO.0141.00041–BP21);

  • 2.

    Ontwerp-omgevingsvergunning voor het bouwen van een bouwmarkt, tuincentrum en drive-in;

  • 3.

    Ontwerpbesluit reconstructie en Hogere Grenswaarde.

      

Om medewerking te kunnen verlenen aan het verzoek voor het realiseren van een vestiging van Hornbach bouwmarkt en tuincentrum is het bestemmingsplan “Rhijnbeek” gemaakt. De Rhijnbeeklocatie is het braakliggende stuk grond wat aan de noordzijde wordt omsloten door de Frederik van Eedenstraat, aan de oostzijde door de Bornerbroeksestraat, aan de zuidzijde door de Nijreessingel en aan de westzijde door de Henriëtte Roland Holstlaan.

 

Voor het realiseren van een bouwmarkt en tuincentrum met drive-in en bijbehorende voorzieningen is een omgevingsvergunning aangevraagd.

 

Hornbach bouwmarkt en tuincentrum wordt ontsloten via de Henriëtte Roland Holstlaan. Om de aansluiting te optimaliseren worden twee ovondes gemaakt op de Henriëtte Roland Holstlaan. De wijziging van de weg is mogelijk zonder aanpassing van het bestemmingsplan. De akoestische gevolgen van de wijziging zijn in een zelfstandig reconstructiebesluit beoordeeld conform art. 99 van de Wgh waarbij de hogere grenswaarden worden vastgesteld.

 

Coördinatie.

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening maakt het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en de bekendmaking van de verschillende besluiten tegelijk worden behandeld. De gemeenteraad heeft de vergadering van 17 december 2019 (gepubliceerd 24-12-2019) ingestemd met de toepassing van de coördinatieregeling.

 

De gemeenteraad is het bevoegd gezag voor het vaststellen van een bestemmingsplan. Het college van burgmeester en wethouders is het bevoegd gezag voor de besluitvorming rondom de omgevingsvergunning, het reconstructiebesluit en het besluit Hogere Grenswaarde.

 

Inzien.

De ontwerpbesluiten met de daarbij behorende stukken liggen van woensdag 29 januari 2020 tot en met dinsdag 10 maart 2020 ter inzage bij het Klantencontactcentrum (KCC), Haven Zuidzijde 30 te Almelo. Via www.almelo.nl kunt u een afspraak maken om deze in te zien.

 

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Rhijnbeek’ (planid: NL.IMRO.0141.00041–BP21) is digitaal in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. De ontwerp-omgevingsvergunning als ook het ontwerpreconstructie- en het ontwerp Hogere Grenswaardebesluit zijn digitaal in te zien via de bijlagen bij de toelichting van het bestemmingsplan op de website www.ruimtelijkeplannen.nl (planid: NL.IMRO.0141.00041–BP21). Tevens is het coördinatiebesluit digitaal in te zien via de bijlagen bij de toelichting van het bestemmingsplan.

 

Zienswijze

Gedurende de termijn van ter inzage van de ontwerpbesluiten kan een ieder naar keuze (schriftelijk of mondeling) een zienswijze indienen bij de gemeenteraad of het college van burgemeester en wethouders, postbus 5100, 7600 GC Almelo. U wordt verzocht in uw brief aan te geven of uw zienswijze is gericht tegen het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerp-omgevingsvergunning, het ontwerp-reconstructiebesluit of het ontwerpbesluit Hogere Grenswaarde. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u tijdens kantooruren een afspraak maken met het team Advies van de eenheid Adviespool, via (0546) 541111.

Naar boven