Kennisgeving bestemmingsplan ‘Groenenhagen - Tuinenhoven’

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 15 oktober 2020 het bestemmingsplan ‘Groenenhagen - Tuinenhoven’ (NL.IMRO.0599.BP1102GroenhTuinh-va01) heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp dat ter inzage heeft gelegen. De wijziging gaat over een extra bepaling die ambtshalve is toegevoegd vanwege het Rotterdamse ontheffingsbeleid over geluidhinder.

Het gebied Groenenhagen - Tuinenhoven is onderdeel van de wijk Groot-IJsselmonde en ligt tussen de A16, Groeninx van Zoelenlaan, Groene Tuin en Adriaan Volkerlaan. De gemeente maakt een bestemmingsplan voor dit gebied, omdat het bestemmingsplan uit 2009 verouderd is.

 

In het gebied is in 2000 gestart met een forse herstructurering, waarbij in totaal zo’n 800 woningen zijn gesloopt. Begin 2020 zijn hiervoor circa 450 nieuwe woningen gerealiseerd en staan er nog zo’n 150 op de planning. Niet alle plannen zijn voldoende concreet om in het bestemmingsplan te worden meegenomen. Het bestemmingsplan maakt de ontwikkeling mogelijk van een strook woningen aan de Noorderhagen (locatie De Spechten).

 

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken alsmede het definitieve besluit hogere waarden Wet geluidhinder liggen met ingang van vrijdag 30 oktober t/m vrijdag 11 december 2020 voor een ieder ter inzage en zijn te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Zolang de maatregelen in verband met het coronavirus duren, is het niet mogelijk om de stukken in te zien op een gemeentelijke locatie. U kunt op werkdagen contact opnemen met telefoonnummer 06-1023 7995, dan wordt in overleg met u gezocht naar een oplossing.

Tegen het vaststellingsbesluit en tegen het definitieve besluit hogere waarden kan van zaterdag 31 oktober tot en met vrijdag 11 december 2020 beroep worden ingesteld door:

- belanghebbenden die tijdig hun zienswijze over het ontwerp naar voren hebben gebracht;

- belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

- belanghebbenden die bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

 

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking alvorens op het verzoek is beslist.

 

Op het besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Rotterdam, 28 oktober 2020

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

 

Mevr. H.M. van Bockxmeer

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

 

Naar boven