Voorbereidingsbesluit Bennebroekerdijk Cruquius

Logo Haarlemmermeer

Burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmermeer maken bekend dat de raad in zijn

vergadering van 1 oktober 2020 no. 2020.0002094 heeft besloten te verklaren dat voor de percelen langs de Bennebroekerdijk te Cruquius, zoals dat is aangegeven op de bij het besluit behorende verbeelding, een nieuw bestemmingsplan wordt voorbereid.

Langs de Bennebroekerdijk te Cruquius liggen de bedrijfsgronden van Den Breejen met een gezamenlijk oppervlak van ruim 10 hectare. Voor transformatie van deze gronden met een zware bedrijfsfunctie naar woningbouw is in mei 2020 een stedenbouwkundig plan op hoofdlijnen opgesteld. Het voorbereidingsbesluit heeft tot doel om, vooruitlopend op het nieuwe bestemmingsplan voor dit gebied, het risico op ongewenste ontwikkelingen te beperken.

Het voorbereidingsbesluit is in werking getreden daags nadat de gemeenteraad het besluit heeft

genomen en geldt voor de periode van één jaar. Op grond van de Wet algemene bepaling omgevingsrecht dienen omgevingsvergunningen voor de activiteit bouwen te worden aangehouden.

Het besluit en de bijbehorende verbeelding kunnen worden geraadpleegd op www.ruimtelijkeplannen.nl (het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0394.VBBcrquiuspercbbrd-C001) en op de website van de gemeente, www.haarlemmermeer.nl.

Voorts liggen de stukken ter inzage in het raadhuis in Hoofddorp. Geopend maandag tot en met vrijdag van 09.00-17.00 uur. Op afspraak zijn deze stukken in te zien. Een afspraak maakt u via 0900-1852. Inzien is mogelijk gedurende de gehele werkingsduur van het voorbereidingsbesluit en dat is één jaar.

Het is niet mogelijk tegen dit besluit bezwaar te maken of beroep in te stellen.

Naar boven