Besluit van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 26 oktober 2020, nr. 2020-0000608184, tot wijziging van het Mandaatbesluit RVO Regelingen Wonen en Bouwen in verband met de uitvoering van de Regeling reductie energiegebruik woningen

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

Gezien de schriftelijke instemming van de algemeen directeur Rijksdienst voor Ondernemend Nederland,

Besluit:

ARTIKEL I

Het Mandaatbesluit RVO Regelingen Wonen en Bouwen wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 6, eerste lid, wordt ‘De Minister voor Wonen en Rijksdienst,’ vervangen door ‘De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,’.

B

In Bijlage 1 wordt onder vervanging van de punt door een puntkomma aan het slot van het laatste onderdeel een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • Regeling reductie energiegebruik woningen.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal met toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, K.H. Ollongren

TOELICHTING

Dit besluit wijzigt het Mandaatbesluit RVO Regelingen Wonen en Bouwen ten behoeve van de uitvoering van de Regeling reductie energiegebruik woningen (hierna: RREW). De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (hierna: RVO) voert de RREW uit namens de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Dit betekent onder meer dat RVO de aanvragen van gemeenten verzamelt via het door RVO opgestelde aanvraagformulier, de aanvragen beoordeelt en besluiten neemt over het verlenen en vaststellen van de specifieke uitkeringen. Daarnaast is van de gelegenheid gebruik gemaakt om de aanduiding van de ministerstitel in het Mandaatbesluit te actualiseren.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, K.H. Ollongren

Naar boven