Kennisgeving Voorbereidingsbesluit ‘Poort van Deventer’

Logo Deventer

 

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat op 8 oktober 2020 in werking is getreden het voorbereidingsbesluit ‘Poort van Deventer’, landelijk bekend onder het besluit-identificatienummer NL.IMRO.0150.VB016-VG01, zoals besloten in de vergadering van de gemeenteraad van 7 oktober 2020.

Het besluit is één jaar geldig.

 

Inhoud en werkingsgebied

 

Het voorbereidingsbesluit betreft een gedeelte van het gebied ‘Poort van Deventer’, zoals weergegeven op de bij dit besluit behorende verbeelding met nummer NL.IMRO.0150.VB016-VG01.

 

De gemeente wil de voor het gebied ‘Poort van Deventer’ het geldende bestemmingsplan herzien. In de Omgevingsvisie wordt het gebied de ‘Poort van Deventer’ benoemd als een gebied met een dynamisch vestigingsmilieu voor duurzame innovatie, adviesdiensten en beroepsonderwijs. Het gebied draagt voor een belangrijk deel bij aan de ambities uit de Omgevingsvisie op het gebied van méér (zichtbare) economische vernieuwing en innovatie. Om deze ambitie uit de Omgevingsvisie waar te kunnen maken is het belangrijk dat er in het gebied geen ongewenste ontwikkelingen plaatsvinden. Op grond van het huidige bestemmingsplan en de daarin op genomen bedrijvenlijst, die geldt voor het totale werklandschap binnen de gemeente Deventer, is de kans aanwezig dat zich binnen het gebied bedrijven zullen gaan vestigen die belemmerend zijn voor de reeds daar gevestigde (hightech) bedrijven, het bereiken van de ambities voor het gebied en die de bereikbaarheidsproblemen in het gebied verder versterken. Het is om die reden dat een nieuw bestemmingsplan met aangepaste bedrijvenlijst voor dit gebied wordt voorbereid.

 

De raad heeft bij het nemen van het voorbereidingsbesluit bepaald dat het verboden is om gedurende de werking van het voorbereidingsbesluit het gebruik van gronden en bouwwerken te wijzigen, nieuwe bouwwerken op te richten en bestaande bouwwerken uit te breiden. Het college van burgemeester en wethouders kan door middel van een omgevingsvergunning onder voorwaarden van dit verbod afwijken.

 

Inzien

Het voorbereidingsbesluit kunt u inzien op:

 

• http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.VB016-VG01

• De digitale bestanden van het voorbereidingsbesluit zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.VB016-/NL.IMRO.0150.VB016-VG01/

 

Het voorbereidingsbesluit kunt ook u inzien op:

• http://www.deventer.nl/bestemmingsplannen onder het kopje ‘voorbereidingsbesluiten’

 

Ook kunt u het voorbereidingsbesluit inzien tijdens de openingstijden bij:

• Publiekscontacten Vergunningen, Grote Kerkhof 1

In verband met de maatregelen tegen het coronavirus kan het zijn dat het gemeentehuis alleen op afspraak geopend is. Raadpleeg voor uw bezoek de website van de gemeente voor de openingstijden en voorwaarden. Of neem contact op met het algemene telefoonnummer van de gemeente Deventer: 14 0570.

 

Reageren

Tegen het voorbereidingsbesluit kan, op basis van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 8:5 van de

Algemene wet bestuursrecht, geen bezwaar en beroep worden aangetekend.

Naar boven