Ontwerpbesluit verlening omgevingsvergunning en ontwerpbesluit weigering verklaring van geen bedenkingen “Appelgaard te Driebergen-Rijsenburg”

Logo Utrechtse Heuvelrug

Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug maken bekend dat met ingang van 23 oktober 2020 gedurende zes weken (t/m 3 december 2020) het ontwerpbesluit tot verlening van de omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit tot weigering van een verklaring van geen bedenkingen voor de bouw van een supermarkt aan de Appelgaard te Driebergen en de daarop betrekking hebbende stukken voor een ieder ter inzage liggen. (identificatienummer: NL.IMRO.1581.DBGappelgaard-VV01).

Burgemeester en wethouders hebben op 18 augustus 2020 het ontwerpbesluit tot verlening van de omgevingsvergunning genomen. Naar aanleiding van dit ontwerpbesluit heeft het college de gemeenteraad voorgesteld om een ontwerpverklaring van geen bedenkingen af te geven. De gemeenteraad heeft voor dit bouwplan op 8 oktober 2020 door het aannemen van een amendement besloten geen ontwerpverklaring van geen bedenkingen af te geven.

Wat houdt deze omgevingsvergunning in?

De ontwerp omgevingsvergunning maakt het mogelijk om in afwijking van het geldende bestemmingsplan een supermarkt te bouwen aan de Appelgaard te Driebergen. Door de realisatie van het nieuwe winkelpand wordt de bestaande supermarkt van aanvrager aan de Traaij opgeheven. De aanvraag heeft behalve de bouw van het winkelpand ook betrekking op de aanbouw van een laad- en losruimte, het kappen van bomen, de aanleg van een opstelplaats voor winkelkarretjes, van loopruimte rond het pand, een fietsparkeervoorziening en een parkeerterrein voor auto’s.

Procedure

Ter voorbereiding op een definitief besluit over de gevraagde omgevingsvergunning wordt de procedure gevolgd die is voorgeschreven in artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en artikel 3.12, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht. Dit houdt in dat het ontwerpbesluit van het college van burgemeester en wethouders tot verlening van de omgevingsvergunning inclusief de daarbij behorende stukken en het ontwerpbesluit van de gemeenteraad tot weigering van de verklaring van geen bedenkingen gedurende zes weken ter inzage liggen en een ieder binnen die termijn een zienswijze kan indienen, alvorens het college een definitief besluit over de aanvraag omgevingsvergunning neemt.

Hoe kunt u het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit tot weigering van een verklaring van geen bedenkingen inzien of raadplegen?

U kunt de ontwerpbesluiten binnen de genoemde termijn inzien in het Publiekscentrum, Cultuurhuis Pléiade, Kerkplein 2 in Doorn tijdens de openingsuren.

De ontwerpbesluiten zijn ook raadpleegbaar en beschikbaar via de website van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Ga naar www.heuvelrug.nl/terinzage. Hier vindt u de digitale koppelingen naar het plan.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder een gemotiveerde zienswijze, naar keuze schriftelijk (waar de voorkeur naar uitgaat) of mondeling, maar niet per e-mail, over het ontwerpbesluit tot verlening van de omgevingsvergunning en/of het ontwerpbesluit tot weigering van een verklaring van geen bedenkingen indienen bij het college van burgemeester en wethouders respectievelijk bij de gemeenteraad.

De zienswijzen moeten worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, Postbus 200, 3940 AE Doorn, met vermelding van het onderwerp: “Zienswijze bouw supermarkt Appelgaard Driebergen”.

Indien u een mondelinge zienswijze wilt indienen verzoeken wij u vóór 26 november 2020 contact op te nemen met de gemeente Utrechtse Heuvelrug via het algemene nummer 0343 56 56 00.

In de zienswijze moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbesluit tot verlening van de omgevingsvergunning dan wel het ontwerpbesluit tot weigering van een verklaring van geen bedenkingen de zienswijze betrekking heeft.

 

Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Naar boven