Ontwerpbesluit omgevingsvergunning Zonnepark Rebeccahoeve De Heen

Logo Steenbergen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Steenbergen maken bekend dat de ontwerp omgevingsvergunning met bijbehorende stukken voor zonnepark Rebeccahoeve (NL.IMRO.0851.bgPBzpdeheen-o001) ter inzage worden gelegd

Projectomschrijving

De initiatiefnemer is voornemens om zonnepark Rebeccahoeve te realiseren. Het betreft een tijdelijk zonnepark (voor een periode van maximaal 25 jaar) met een bruto-oppervlakte van circa 3,8 ha, en netto oppervlakte van circa 2,4 ha ten zuidwesten van de kern De Heen op het adres Zeelandweg oost 43 op de percelen kadastraal bekend als sectie AD nrs 21 en 22 De Heen.

Omgevingsvergunning

De ontwerp omgevingsvergunning heeft betrekking op de activiteiten bouwen, handelen in strijd met de regels ruimtelijke ordening (bestemmingsplan) en het uitvoeren van werk- of werkzaamheden voor de realisatie van een tijdelijk zonnepark met de daarbij behorende voorzieningen en landschappelijke inpassingsmaatregelen.

Deze activiteit is niet in overeenstemming met het ter plaatse geldende bestemmingsplan ‘Buitengebied Steenbergen’ en Buitengebied Steenbergen – eerste herziening’. De activiteit is niet in strijd met een goede ruimtelijke ordening. Burgemeester en wethouders zijn voornemens om af te wijken van het geldende bestemmingsplan en de gevraagde omgevingsvergunning te verlenen (conform artikel 2.12 lid 1, onder a, onder 3 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht).

Crisis- en herstelwet

Op deze ontwerp-omgevingsvergunning voor de ontwikkeling van Zonnepark Rebeccahoeve is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Ter inzage

Het ontwerpbesluit en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van donderdag 22 oktober 2020 gedurende zes weken ter inzage.

  • Op het gemeentehuis, Buiten de Veste 1 in Steenbergen

  • Op de website www.ruimtelijkeplannen.nl

Zienswijzen indienen & verkrijgen van nadere informatie

Iedereen kan binnen de termijn van ter inzagelegging naar keuze schriftelijk of mondeling hun zienswijze over de ontwerp omgevingsvergunning en de daarbij behorende stukken naar voren brengen.

Een schriftelijke zienswijze tegen de ontwerp omgevingsvergunning kunt u indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Steenbergen, Postbus 6, 4650 AA, Steenbergen.

Een mondelinge zienswijze kenbaar maken kan op afspraak bij de heer Drs. M. Meulblok van het team Wonen, werken en beleven tel.nr 14 0167. Voor het verkrijgen van nadere informatie kunt u ook contact opnemen met de bovengenoemde persoon. Er kan alleen beroep tegen het uiteindelijke definitieve besluit worden ingediend als de indiener ook een zienswijze heeft ingebracht tegen het ontwerpbesluit en hij of zij belanghebbende is. Bij wijzigingen van het definitieve besluit ten opzichte van het ontwerpbesluit kan ook beroep worden ingediend door een belanghebbende indien geen zienswijze is ingediend

 

Steenbergen, 21 oktober 2020

Namens burgemeester en wethouders van de gemeente Steenbergen,

Drs. M. Meulblok

Beleidsmedewerker ruimtelijke ordening

Naar boven