Gemeente Amstelveen – Ontwerpbestemmingsplan “Herziening Amstelveen Zuid-West 2014 - Zetterij/Grutterij” en ontwerpbesluit omgevingsvergunning

Logo Amstelveen

Z20-005255

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening de terinzagelegging bekend van het:

  • 1.

    ontwerpbestemmingsplan “Herziening Amstelveen Zuid-West 2014 - Zetterij/Grutterij”;

  • 2.

    ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor het realiseren van een nieuwe vestiging van een bouwmarkt (Gamma) met bijbehorende faciliteiten op het thans onbebouwde perceel Zetterij 12.

Bestemmingsplan

Het aanbod perifere detailhandel (bijv. een bouwmarkt) concentreert zich in Amstelveen bijna volledig op het bedrijventerrein Bovenkerk. Het verplaatsen van de Gamma van bedrijventerrein Legmeer naar bedrijventerrein Bovenkerk past in de voorgestane centralisatie van dit soort detailhandel en versterkt dit winkelcluster op het bedrijventerrein Bovenkerk.

Op de Zetterij hebben de gronden de bestemming "Gemengd ­ 2". Binnen deze bestemming is geen perifere detailhandel toegestaan. Op de huidige locatie van de Gamma aan de Grutterij geldt de bestemming "Gemengd ­ 4" met een nadere aanduiding dat perifere detailhandel is toegestaan. Aangezien perifere detailhandel op bedrijventerreinen in Amstelveen niet zonder meer mag toenemen, wordt met dit bestemmingsplan perifere detailhandel op het perceel aan de Zetterij mogelijk gemaakt en gelijktijdig op het perceel aan de Grutterij onmogelijk gemaakt. De gemeente Amstelveen faciliteert met onderhavig bestemmingsplan aldus de door de Gamma gewenste verhuizing van de Grutterij naar de Zetterij en geeft deze een juridisch­planologische status.

Wro -coördinatieregeling

Op 20 oktober 2020 hebben burgemeester en wethouders, op grond van de Coördinatieverordening Amstelveen 2018, besloten toepassing te geven aan de coördinatiebepaling als bedoeld in artikel 3:30 van de Wet ruimtelijke ordening. De coördinatieregeling maakt het mogelijk om, voor een ontwikkeling, benodigde besluiten gezamenlijk voor te bereiden en te coördineren. Voor alle besluiten die moeten worden genomen ten behoeve van het bouwplan, wordt gelijktijdig dezelfde procedure doorlopen. Op de te coördineren besluiten is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit omgevingsvergunning liggen met de daarbij behorende stukken ter inzage van 22 oktober tot en met 2 december 2020.

De stukken zijn op de volgende wijzen in te zien:

  • -

    in digitale vorm via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatiecode: NL.IMRO.0362.12B-OW01 en

  • -

    via de gemeentelijke viewer RO-publiceer http://0362.ropubliceer.nl/;

  • -

    in papieren vorm bij de Balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1; in verband met de beperkende maatregelen ten gevolge van het coronavirus, dient voor inzage eerst telefonisch een afspraak te worden gemaakt via (020) 540 49 11.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzageligging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit omgevingsvergunning naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen die betrekking hebben op het bestemmingsplan kunnen worden ingediend bij de gemeenteraad. Zienswijzen die betrekking hebben op het ontwerpbesluit omgevingsvergunning bij het college van burgemeester en wethouders. In beide gevallen is het postadres: Postbus 4, 1180 BA Amstelveen. U kunt uw zienswijze ook digitaal indienen via fu-so@amstelveen.nl. Een schriftelijke zienswijze dient ten minste te zijn voorzien van kenmerk Z20-005255, uw naam, adres en woonplaats.

Eventueel kunt u uw reactie mondeling naar voren brengen. Hiervoor kunt u via het centrale nummer (020) 540 4911 een afspraak maken.

Naar boven