Publicatie vaststelling bestemmingsplan ‘Omgevingsplan: Veegplan 6’

Logo Boekel

Besluit

De gemeenteraad van Boekel heeft in de vergadering van 8 oktober 2020 besloten om het bestemmingsplan “Omgevingsplan: Veegplan 6” ongewijzigd vast te stellen ten opzichte van het eerder in procedure gebrachte ontwerpbestemmingsplan.

Omschrijving bestemmingsplan

Om de beoogde doelstellingen voor het gebied De Elzen te behalen wordt in deze herziening voor de veehouderijen in het gebied De Elzen een toetswaarde van maximaal 20 OU geur achtergrondbelasting ter plaatse van geurgevoelige objecten in De Elzen vastgelegd in een partiële herziening van het geldende bestemmingsplan verbrede reikwijdte (omgevingsplan). Daarnaast een verscherping van de maximale voorgrondbelasting geur van 7 OU naar 5 OU op een geurgevoelig object.

Kostenverhaal

Er wordt gewerkt vanuit het door de gemeenteraad beschikbaar gestelde budget (€ 120.000). Zoals besloten op de raadsvergadering van 16 april 2020, Kredietaanvraag integrale gebiedsontwikkeling buurtschap De Elzen. Hierdoor is het kostenverhaal anderszins verzekerd en hoeft er geen exploitatieplan opgesteld te worden.

Inzage

Het vaststellingsbesluit ligt met ingang van 22 oktober 2020, samen met de bijbehorende stukken, gedurende zes weken ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis tijdens openingstijden. Het plan met bijbehorende stukken is dan tevens raadpleegbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (IDN: NL.IMRO.0755.OP2016Herziening06-VA01).

Beroep instellen

Gedurende de genoemde termijn kan tegen het besluit beroep worden ingesteld door de indiener van een zienswijze of door belanghebbenden met verschoonbare redenen, bij de

Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag.

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het besluit niet in werking tot op een dergelijk verzoek is beslist. Voor zowel het instellen van beroep als een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie over de hoogte kunt u contact opnemen met de griffier van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Boekel, 21 oktober 2020

 

Naar boven