Gemeente Heusden - ontwerpbestemmingsplan 'Bosscheweg 70c, Drunen' en ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid

Logo Heusden

Het college van Heusden maakt bekend, dat het heeft ingestemd met

- het ontwerpbestemmingsplan 'Bosscheweg 70c, Drunen' (NL.IMRO.0797.Bpbosschweg70c-ON01)

- het ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid.

Ontwerp bestemmingsplan

Het plangebied ligt in Drunen aan de Bosscheweg, tussen de huisnummers 70 en 70a, kadastraal bekend als sectie K, nummer 1714 en 1715. Het bestemmingsplan maakt de bouw van een vrijstaande woning mogelijk. Het bestemmingsplan wordt waarschijnlijk vastgesteld in het eerste kwartaal van 2021.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid

Uit akoestisch onderzoek blijkt dat de voorkeursgrenswaarde van wegverkeerslawaai, zoals bedoeld in art. 82 van de Wet geluidhinder, wordt overschreden op de te bouwen woning. De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om hogere grenswaarden vast te stellen. Het college wil van deze mogelijkheid gebruik maken.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden liggen met ingang van 22 oktober 2020 gedurende zes weken ter inzage (tot en met 2 december 2020). U kunt de stukken tijdens openingstijden inzien in het gemeentehuis in Vlijmen. Een digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan is raadpleegbaar via www.heusden.nl en de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn kan iedereen naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling een zienswijze:

- op het ontwerp bestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad van Heusden

- op het ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid bij het college van Heusden.

Een schriftelijke zienswijze stuurt u per post naar de raad / het college van Heusden, postbus 41, 5250 AA Vlijmen, of online via de website www.heusden.nl (inloggen met uw DigiD of Eherkenning). Graag bij uw schriftelijke reactie zaaknummer 611713 vermelden.

 

Naar boven