Bestemmingsplan "Multifunctionele Accommodatie Tijnje” vastgesteld

Logo Opsterland

 

Burgemeester en wethouders van Opsterland maken bekend dat het door de gemeenteraad op 5 oktober 2020 vastgestelde bestemmingsplan " Multifunctionele Accommodatie Tijnje" (plannummer plannummer NL.IMRO.0086.15BPMFA-0301) met ingang van donderdag 22 oktober 2020 gedurende zes weken ter inzage ligt.

 

U kunt het digitale plan raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het digitale plan is eveneens in te zien via de gemeentelijke website www.opsterland.nl door middel van een link naar www.ruimtelijkeplannen.nl. Daarnaast is een afdruk van het digitale plan in te zien bij de receptie van het gemeentehuis, Hoofdstraat 82 te Beetsterzwaag. Let op! Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. Voor het inzien van de stukken maakt u eerst een afspraak door te bellen met (0512) 386 222.

 

Strekking van het bestemmingsplan

Om de realisatie van een multifunctionele accommodatie in Tijnje mogelijk te maken moet er een nieuw bestemmingsplan worden opgesteld. Het plangebied was voorheen geregeld in het bestemmingsplan 'Tijnje Kom', vastgesteld op 12 december 2016 en heeft daarin overwegend de bestemming 'Sport'. Deze bestemming maakt de realisatie van een multifunctionele accommodatie niet mogelijk. Om de plannen mogelijk te maken is het onderhavige bestemmingsplan vastgesteld, waarin de realisatie van de MFA en de locatiekeuze wordt onderbouwd.

 

Beroepsmogelijkheid

Gedurende de termijn dat het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ter inzage ligt, kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voorwaarde voor het instellen van beroep is dat de belanghebbende een zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan heeft ingebracht, tenzij hem redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan of dat de beroepsgrond een wijziging ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan betreft. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen deze termijn een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Digitaal beroep

Met uw elektronische handtekening (DigiD) kunt u eventueel digitaal een beroepschrift of een verzoek om een voorlopige voorziening indienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/.

Volgens de wettelijke regels bevat het beroepschrift ten minste: de dagtekening, uw naam, adres en handtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht (zo mogelijk met een

kopie daarvan); de gronden van het beroep. Verder zendt u een kopie mee van de zienswijze die u tegen het ontwerp bestemmingsplan hebt ingediend of u geeft een toelichting waarom u niet in de gelegenheid was een zienswijze in te dienen.

 

Beetsterzwaag, 21 oktober 2020

Naar boven