Bekendmaking gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘voetbalcomplex Egmond aan Den Hoef en vrijkomende locaties’

Logo Bergen (NH)

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8. van de Wet ruimtelijke ordening, het Besluit ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 de Algemene wet bestuursrecht het volgende bekend.

In zijn vergadering van 29 september 2020 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘voetbalcomplex Egmond aan Den Hoef en vrijkomende locaties’ met plan-ID NL.IMRO.0373.BPG09014fusieegmnd-C002 gewijzigd vastgesteld. Voor dit bestemmingsplan is een planMER opgesteld die onderdeel uitmaakt van het bestemmingsplan. De gemeenteraad heeft besloten geen exploitatieovereenkomst vast te stellen voor het bestemmingsplan.

Inhoud bestemmingsplan

De gemeente wil de fusie van de drie voetbalverenigingen Egmondia, Zeevogels en St. Adelbert op de locatie aan de Egmonderstraatweg mogelijk maken. Het bestemmingsplan voorziet in een nieuwe bestemmingsregeling voor het perceel aan de Egmonderstraatweg en de vrijkomende locaties. Voor de Egmonderstraatweg wordt het sportcomplex (inclusief landschappelijke inpassing) planologisch mogelijk gemaakt. Voor de Zeevogels en St. Adelbert is een agrarische bestemming voorzien en Egmondia zal een natuurbestemming krijgen.

Reparatie bestemmingsplan

Op 14 december 2017 had de raad al een bestemmingsplan vastgesteld voor het voetbalcomplex en de vrijkomende locaties. Op 11 september 2019 is het bestemmingsplan vernietigd door de Raad van State.

Het bestemmingsplan is aangepast naar aanleiding van de uitspraak:

  • 1.

    Er is nieuw onderzoek gedaan naar stikstofdepositie. Uit het onderzoek blijkt dat het plan niet leidt tot extra stikstofdepositie in Natura 2000-gebied in vergelijking met de referentiesituatie.

  • 2.

    Er is onderzoek gedaan naar de spuitzone van de nabijgelegen bollenteelt. Om drift van de gewasbeschermingsmiddelen op de tennisbanen te voorkomen, wordt beplanting aangelegd. Om deze reden wordt er in het bestemmingsplan een voorwaardelijke verplichting opgenomen tot het aanplanten van deze groene hagen.

  • 3.

    Er is nader onderzoek gedaan naar het parkeerterrein als transferium. Uit de berekeningen blijkt dat op het maatgevende moment (het drukste uur op zondagmiddag) het transferium nauwelijks tot geen gevolgen heeft voor de verkeersafwikkeling. Lokaal zal sprake zijn van positieve effecten doordat het aantal auto’s dat op drukke dagen in en rond de kernen zoekt naar beschikbare parkeerplaatsen door de inzet van de parkeerplaatsen als het transferium wordt beperkt.

  • 4.

    De plannen voor de voetbalfusie zijn alsnog afgestemd met de gemeenten Heiloo en Castricum.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan, de planMERen alle overige bijlagen liggen vanaf 20 oktober 2020 gedurende zes weken ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis van Bergen, Jan Ligthartstraat 4 te Alkmaar op werkdagen gedurende openingstijden en kan eveneens op donderdagavond tussen 17:00 uur en 20:00 uur worden ingezien. Tevens is het bestemmingsplan raadpleegbaar op de gemeentelijke website, www.bergen-nh.nl, of op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Wilt u de besluiten fysiek inzien? Dit kan alleen op afspraak. Wij vragen u contact op te nemen via telefoonnummer 072 – 888 0000 of via e-mail: info@bergen-nh.nl. Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus zijn de openingstijden van het gemeentehuis beperkt. Het besluit is ook in te zien via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de genoemde termijn kan tegen het besluit beroep worden ingesteld door de indiener van een zienswijze of door belanghebbenden met verschoonbare redenen, bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. Beroepschriften moeten worden verzonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. De werking wordt opgeschort indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het vaststellingsbesluit bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek tot voorlopige voorziening is ingediend.

Bergen (NH), 19 oktober 2020

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen (NH).

 

 

Naar boven