Terinzagelegging vastgesteld bestemmingsplan “Werklandschap Assen Zuid – Groene Zoom” inclusief beeldkwaliteitsplan en ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Logo Assen

Burgemeester en wethouders van Assen maken, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 1 oktober 2020, het bestemmingsplan “Werklandschap Assen Zuid – Groene Zoom” met identificatienummer NL.IMRO.0106.99BP2019100D-C001 ongewijzigd heeft vastgesteld.

Korte beschrijving beoogde ontwikkeling

Aanleiding en planvoornemen

Aan de zuidzijde van Assen wordt het Werklandschap Assen-Zuid in fasen ontwikkeld. In 2019 is voor het zuidelijke deel het bestemmingsplan Entreezone Werklandschap Assen Zuid vastgesteld. Voor dit deel is een concrete invulling in voorbereiding met o.a. een EnergyHub en snelweggebonden horeca. Inmiddels is er voor het noordoostelijk deel ook een nieuwe, meer concrete invulling uitgewerkt. Ook voor dit deel heeft zich een belangstellend bedrijf gemeld. Door de omvang van het bedrijf is het niet geheel in te passen in het landschappelijk raamwerk, zoals dat voor het gebied is beoogd en vastgelegd in het huidige bestemmingsplan ‘’Werklandschap Assen Zuid” uit 2011.

Beeldkwaliteit

Om bij de realisatie van de ontwikkeling van het werklandschap de ruimtelijke kwaliteit te waarborgen, zijn richtlijnen voor de beeldkwaliteit opgesteld. Bij de nadere uitwerking zal dit beeldkwaliteitsplan een toetsingskader vormen.

Hogere grenswaarden

Uit onderzoek is gebleken dat als gevolg van het verkeer op de Graswijk de geluidbelasting op de gevels van de nog te bouwen bedrijfswoningen aan de Graswijk niet voldoet aan de voorkeursgrenswaarde van de Wet geluidhinder. Omdat ook is gebleken dat geluidreducerende maatregelen op dit moment niet mogelijk en/of doelmatig zijn, heeft het college van burgemeester en wethouders besloten een hogere grenswaarde te verlenen.

Voor de bestaande bedrijfswoningen langs de Graswijk verandert de situatie niet ten opzichte van 2011. Toen is voor deze woningen al onderzocht wat de geluidsbelasting is en zijn hogere grenswaarden verleend. Hiervoor hoeft geen nieuw besluit genomen te worden.

Ter inzage

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt vanaf 21 oktober 2020, gedurende zes weken, ter inzage.

Waar kunt u het plan en de stukken inzien

De digitale versie van het plan met planidentificatienummer NL.IMRO.0106.99BP2019100D-C001 is in te zien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl .

Daarnaast ligt het bestemmingsplan met bijbehorende stukken met ingang van 21 oktober 2020 in papiervorm ter Inzage bij de Infobalie van het stadhuis, Noordersingel 33 te Assen. Gezien het coronavirus en de maatregelen die momenteel van kracht zijn om de verspreiding van het coronavirus te beperken heeft het onze voorkeur om telefonisch of via de mail contact met ons op te nemen. Dan kunnen wij u de stukken via de mail doen toekomen. Voor vragen ten aanzien van het bestemmingsplan en het besluit kunt u terecht bij de heer J. Huizing, via het telefoonnummer 14 0592 of via info@assen.nl .

Mocht u niet in staat zijn om de stukken via www.ruimtelijkeplannen.nl in te zien en indien het ook niet mogelijk is de stukken via de mail te ontvangen dan kunt u alleen op afspraak langskomen om de stukken in te zien. Dit kunt u doen via het algemene nummer 14 0592 of via info@assen.nl. Voor de actuele openingstijden verwijzen wij u naar www.assen.nl.

Beroepschrift/verzoek om voorlopige voorziening

Vanaf de eerstvolgende dag na de dag van terinzagelegging kan gedurende zes weken beroep worden ingesteld door:

 

  • 1.

    diegenen die tijdig hun zienswijzen bij de gemeenteraad (over het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan) of het college van burgemeester en wethouder (over het besluit hogere grenswaarden) naar voren hebben gebracht;

  • 2.

    belanghebbenden die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen of niet tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad (over het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan) of het college van burgemeester en wethouder (over het besluit hogere grenswaarden) naar voren hebben gebracht.

Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarden treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Diegene die beroep indien kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treden de besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist. In overige gevallen treden het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarden in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn.

Assen 20 oktober 2020

Naar boven