Kennisgeving ongewijzigd vastgesteld bestemmingsplan '2e herziening Kop van Schouwen'

Logo Schouwen-Duiveland

 

Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het op 24 september 2020 vastgestelde bestemmingsplan ‘2e herziening kop van Schouwen’ , met identificatienummer NL.IMRO.1676.00291BphKS-VA01 van 26 oktober tot en met 7 december 2020 ter inzage ligt.

U kunt het bestemmingsplan digitaal raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Ook ligt het in deze periode in de hal van het gemeentehuis, Laan van Sint Hilaire 2 te Zierikzee, waar u het tijdens de openingstijden van het gemeentehuis kunt inzien: daarvoor dient u eerst via de receptie een afspraak te maken. Ook kunt u een pdf-versie van het bestemmingsplan aanvragen via de gemeentelijke website https://www.schouwen-duiveland.nl/bestuur-en-organisatie/vraag-aan-de-gemeente.

Het Plan

Het bestemmingsplan '2e herziening Kop van Schouwen' regelt enkel een technisch-administratieve bestemmingsplanaanpassing: namelijk het voor camping Eureka Park Renesse herstellen van een omissie op de verbeelding van het op 24 december 2014 vastgestelde bestemmingsplan Kop van Schouwen.

Deze camping, gelegen aan de noordzijde van de Hoogenboomlaan in Renesse, bestaat uit twee door de Luieweg van elkaar gescheiden terreindelen. Gebleken is echter dat in de verbeelding van het bestemmingsplan Kop van Schouwen ten onrechte voor het oostelijk van de Luieweg gelegen terreindeel (kadastraal bekend onder L448 en L449) de technisch benodigde koppeling met het westelijk van deze weg gelegen terreindeel ontbreekt. Dit betreft de koppeling aan drie maatvoeringsvlakken, welke voor het gehele terrein bedoeld zijn. Hierdoor is sprake van een onjuistheid in de standplaats- en winterstallingsregeling, welke gerepareerd moet worden.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 28 april tot en met 8 juni 2020 ter inzage gelegen. Hiertegen zijn geen zienswijzen ingebracht. Bij het ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt tevens het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad ter inzage.

Reageren

Van 26 oktober tot en met 7 december 2020 kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit. Beroep kan worden ingesteld door iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het voorgaande ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. U kunt ook langs digitale weg het beroepschrift indienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Voor de precieze voorwaarden verwijzen wij u naar de genoemde site.

Het is mogelijk een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de voorzitter van deze afdeling, gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt - indien geen sprake is van een voorlopige voorziening - op grond van artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening in werking op 8 december 2020.

 

Zierikzee, 23 oktober 2020

Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland

Naar boven