Publicatie terinzagelegging bestemmingsplan “Voskuilen Venhorst”

Logo Boekel

Besluit

De gemeenteraad van Boekel heeft in de vergadering van 8 oktober 2020 besloten om het bestemmingsplan “Voskuilen Venhorst” gewijzigd vast te stellen ten opzichte van het eerder in procedure gebrachte ontwerpbestemmingsplan.

Omschrijving bestemmingsplan

Dit plan voorziet in de realisatie van circa 32 woningen in de typologieën vrijstaand, twee aaneen en aaneen gebouwd. Alle woningen zijn georiënteerd naar een straat en elk perceel heeft zowel een voortuin als een achtertuin. De bebouwingsdichtheid en -structuur sluit aan bij de buurt ten oosten van het plangebied.

De kosten vallen binnen de grondexploitatie Voskuilen zoals vastgesteld door de gemeenteraad op 3 oktober 2019. Daarmee is het kostenverhaal anderszins verzekerd.

Ambtshalve wijzigingen

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is één ambtshalve wijzigingen doorgevoerd. De conclusies uit het aanvullend ecologisch onderzoek zijn verwerkt in de toelichting (paragraaf 4.2.1) en het rapport is als bijlage I bij de toelichting gevoegd.

Inzage

Het vaststellingsbesluit ligt met ingang van 22 oktober 2020 samen met de bijbehorende stukken gedurende zes weken ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis te Boekel tijdens openingstijden. Het plan is ook digitaal raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (IDN: NL.IMRO.0755.BPHVENVoskuilen-VA01).

Beroep instellen

Gedurende de genoemde termijn kan tegen het besluit beroep worden ingesteld door de indiener van een zienswijze of door belanghebbenden met verschoonbare redenen, bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag.

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het besluit niet in werking tot op een dergelijk verzoek is beslist. Voor zowel het instellen van beroep als een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie over de hoogte kunt u contact opnemen met de griffier van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Boekel 20 oktober 2020

Naar boven