Regeling van de Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media van 13 oktober 2020, nr. PO/25520757, houdende wijziging van de Subsidieregeling uitvoering convenanten lerarentekort PO G5 in verband met het herstellen van enkele omissies

De Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media,

Gelet op de artikelen 4 en 5 van de Wet overige OCW-subsidies en de artikelen 1.3 en 2.1 van de Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS;

Besluit:

ARTIKEL I

De Subsidieregeling uitvoering convenanten lerarentekort PO G5 wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 1 komt de begripsbepaling van ‘cofinanciering’ te luiden:

cofinanciering:

bijdrage van de bevoegde gezagsorganen en gemeente in geld of in geld waardeerbaar, exclusief reeds verstrekte subsidies door de minister, ten behoeve van de uitvoering van het convenant in de desbetreffende G5-gemeente;.

B

Artikel 3, eerste lid, komt te luiden:

  • 1. De minister kan subsidie verstrekken aan een bevoegd gezag dat is gevestigd in een G5-gemeente en optreedt als penvoerder als bedoeld in artikel 5 van deze regeling, voor de uitvoering van de maatregelen, bedoeld in artikel 3 van het convenant dat voor die G5-gemeente gesloten is, en de daarbij horende resultaten en de gemaakte afspraken bedoeld in de artikelen 4 en 5 van het convenant dat voor die G5-gemeente gesloten is.

C

In artikel 6, vierde lid, onderdeel c, wordt ‘artikel 7, zesde lid’ vervangen door ‘artikel 7, achtste lid’.

D

In artikel 7 worden, onder vernummering van het vierde tot en met zesde lid tot zesde tot en met achtste lid, twee leden ingevoegd, luidende:

  • 4. De penvoerder levert vanaf 2021 jaarlijks uiterlijk op 1 oktober, aanvullend op de brede kwantitatieve monitor, een kwantitatieve en kwalitatieve zelfevaluatie als bedoeld in artikel 5, derde en vierde lid, van het convenant dat voor de betreffende G5-gemeente gesloten is.

  • 5. De zelfevaluatie bevat in ieder geval:

    • a. een reflectie op de ontwikkeling van de tekorten in de gemeente;

    • b. een reflectie op de voortgang van de gemaakte afspraken in het convenant en de resultaten in artikel 3 van het convenant; en

    • c. een reflectie op de vragen:

      • 1°. hoe tevreden besturen, opleidingen en gemeente zijn met de ontwikkeling en de voortgang;

      • 2°. of de gekozen maatregelen in artikel 3 en artikel 4 van het betreffende convenant aanpassing behoeven.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 augustus 2020.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, A. Slob

TOELICHTING

Artikel I onderdelen A en B

In de artikelen 1 en 3, eerste lid, is een verkeerde schrijfwijze respectievelijk incomplete verwijzing rechtgezet.

Artikel I onderdeel C en D

In artikel 7 is de zelfevaluatie uit artikel 5 van de convenanten toegevoegd als subsidieverplichting. Deze was per abuis niet in de subsidieregeling opgenomen.

De Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, A. Slob

Naar boven