Gemeente Raalte, vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied, partiële herziening nr. 37, omgeving Nieuwe Lemelerveldseweg 1

Logo Raalte

Burgemeester en wethouders van de gemeente Raalte maken bekend dat de raad van de gemeente Raalte bij besluit van 8 oktober 2020 het ‘Bestemmingsplan Buitengebied Raalte, partiële herziening nr. 37, omgeving Nieuwe Lemelerveldseweg 11’ ongewijzigd heeft vastgesteld. Het College van burgemeester en wethouders heeft besloten om hogere grenswaarden geluid vast te stellen.

 

Sinds 2012 bewonen de initiatiefnemers de woning aan de Lemelerveldseweg 11 te Raalte. De locatie heeft, naast de woning, een cursusruimte en wat kleine gebouwen. De initiatiefnemer geeft diverse cursussen en trainingen op het gebied van veiligheid, meestal gerelateerd aan de Arbowet. Het is een eenmanszaak. De huidige woning voldoet bouwtechnisch niet meer en daarnaast is de isolatie van vloer, gevels en dak onvoldoende. De wens is om een nieuwe, energieneutrale, woning te bouwen en de bestaande woning te gaan gebruiken voor diverse (binnen)trainingen. Hiermee wordt de oppervlakte aan bijgebouwen meer dan toegestaan en daarom worden er, ter compensatie, schuren gesloopt (358m2) aan de Nieuwe Lemelerveldseweg 5 te Raalte. Deze uitwerking is conform het principeverzoek waarmee in 2018 is ingestemd.

 

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat de geluidsbelasting vanwege de N348 en de Nieuwe Lemelerveldseweg de voorkeursgrenswaarde van 48dB(A) overschrijdt. Artikel 110 van de Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om een hogere waarde vast te stellen.

 

Het bestemmingsplan met vaststellingsbesluit en bijbehorende stukken, inclusief de verleende hogere grenswaarde geluid, liggen vanaf donderdag 22 oktober 2020 tot en met 3 december 2020 ter inzage in de informatiehoek van het gemeentehuis, Zwolsestraat 16 in Raalte.

Het bestemmingsplan is te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. De link is

www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn= NL.IMRO.0177.BP20200004-VG01.

 

Van 22 oktober tot en met 3 december 2020 kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:

  • 1.

    belanghebbenden die tijdig een zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad hebben ingediend;

  • 2.

    belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen.

 

Gedurende dezelfde voornoemde periode kan tegen het besluit inzake de hogere

grenswaarden geluid, als bedoeld in de Wet geluidhinder, beroep worden ingesteld bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit inzake de hogere grenswaarden geluid treden met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt in werking. Indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en/of het besluit hogere grenswaarden geluid bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven