Gemeente Zandvoort - ontwerpbestemmingsplan - Bentveld, Zandvoort

Logo Zandvoort

Ter inzage leggen ontwerpbestemmingsplan Bentveld, Zandvoort

Burgemeester en wethouders van Zandvoort maken bekend dat het volgende ontwerpbesluit ter inzage ligt:

1. het ontwerpbestemmingsplan “Bentveld” (identificatienummer NL.IMRO.0473.BPBentveld-ON01)

Doel

Voor het plangebied Bentveld is momenteel het bestemmingsplan Bentveld uit 2008 van kracht en geldt er een specifiek bestemmingsplan voor de Zandvoortselaan 345-347. Alhoewel de actualisatie van bestemmingsplannen per 1 april 2018 niet langer verplicht is, is voor Bentveld een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Het landgoed “Groot Bentveld” maakt geen deel uit van dit nieuwe bestemmingsplan, omdat er voor dit perceel een actueel bestemmingsplan van kracht is sinds december 2015.

Het bestemmingsplan Bentveld is hoofdzakelijk conserverend van aard en gaat uit van voortzetting van de huidige bouw- en gebruiksmogelijkheden en het handhaven van bestaande structuren in het gebied. Noemenswaardige ontwikkeling in het gebied betreft de transformatie van de manege Naaldenhof aan de Zuidlaan naar vijf vrijstaande woningen en de toevoeging van twee vrijstaande woningen op naastgelegen perceel aan de Duinrooslaan. Door de initiatiefnemers van deze woningontwikkelingen en de gemeente wordt een (digitale) informatiebijeenkomst georganiseerd. Hierover volgt op een later moment meer informatie.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken liggen vanaf vrijdag 16 oktober 2020 tot en met vrijdag 27 november 2020 ter inzage:

  • Op de gemeentelijke website: de besluitenlijst van BenW van datum 6 oktober 2020 onder besluitpunt 9

  • In de centrale balie van het gemeentehuis, Swaluestraat 2 in Zandvoort. De gemeente werkt vanwege het COVID-19 virus voorlopig uitsluitend op afspraak. U kunt een afspraak maken via de website www.zandvoort.nl of telefoonnummer 14023

Zienswijzen

Tijdens de inzagetermijn kan iedereen zienswijzen naar voren brengen over het ontwerpbestemmingsplan.

Dit kan via het emailadres bestemmingsplannen@haarlem.nl. Schriftelijke zienswijzen stuurt u naar Postbus 2, 2040 AA, Zandvoort gericht aan de gemeenteraad t.a.v. dhr K. Mahi. Uw zienswijze dient voorzien te zijn van uw naam, adres, datum en de naam van het ontwerpbesluit. Neem voor mondelinge zienswijzen contact op met de behandelend ambtenaar op tel. 023- 511 5601 nr. (b.g.g. op tel. 14 023). Beantwoording van de zienswijzen wordt als onderdeel van het besluit gepubliceerd op internet, inclusief de namen van de indieners. Heeft u bezwaar tegen het publiceren van uw naam, vermeld dit dan bij het indienen van de zienswijze.

Naar boven